Kamēr nav sniega…. Brīvdienu pasākumi ģimenēm

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Zinātnes eksperimentu un ilūziju šova Iluzinoo pirmizrāde
25. janvārī plkst. 13.00 Zinātkāres centrs ZINOO (t/c Galleria Riga)ZINOO ķīmijas eksperimentu šova vadītājs Marģers Majors apvienojies spēkiem ar iluzionistu Valdemars Weiss, lai radītu Baltijā līdz šim vēl nebijušu priekšnesumu - ILUZINOO. Uzveduma laikā zinātniskie eksperimenti mijas ar iluzionista trikiem.  Biļetes: https://fienta.com/lv/kimijas-eksperimentu-un-iluziju-sovs-iluzinoo Biļete ļauj priekšnesuma dienā apmeklēt Zinātkāres centru ZINOO Rīga.


Sniegavīru veidošanas darbnīca Kalnciema kvartālā 
25. janvārī plkst. 10.00-16.00 aicina uz Kalnciema kvartāla zemnieku un amatnieku tirgu, kurā runās par āboliem un garšo tos, kā arī turpinās atklāt gaidāmās Otrās Rīgas Starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāles (RIBOCA2) aizkulises darbnīcās.
Plkst. 11.00-14.00 galerijā notiks otrā RIBOCA sniegavīru veidošanas un grafiti darbnīca, kuru vadīs bērni no Privātās sākumskolas “Domdaris”.  Gaidāmās biennāles mākslinieks Augusts Serapins meklē palīgus sniegavīru meklējumos pilsētvidē Rīgā, lai atrastos sniegavīrus vēlāk atveidotu materiālā. Sniegavīri tiks veidoti no izlietota papīra, pievēršot uzmanību klimata pārmaiņām. Globālā sasilšana ir kā rezultāts dažādām cilvēces nepārdomātām rīcībām un viena no sekām ir laikapstākļu izmaiņas – sniega neesamība. 


Ekskursija „Dabas un klimata ietekme uz Rīgas  vēsturi” 
Svētdien, 26. janvārī plkst. 14.00, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina uz svētdienas programmas ekskursiju „Dabas un klimata ietekme uz Rīgas vēsturi”. Tā būs iespēja izzināt kā Rīgas vēstures gaitu ietekmējuši dabas apstākļi, kataklizmas un klimata mainība. 


Dabas muzejā pasākumā ģimenēm”Kāpēc bebram ir oranži zobi”
Sestdien, 25. janvārī, no plkst. 11.00 līdz 16.00 atbildes meklēsim Dabas muzeja pasākumā „Noslēpumainais gada dzīvnieks”. Kā tas var būt, ka bebrs dzīvo ūdenī, bet neēd zivis? Kāpēc viņa zobi ir oranži, kažoks biezs un mīksts, bet aste – plika un plakana? Kā viņš zem ūdens neapmaldās? 

Reklāma
Reklāma


Ziemas naktis Rīgas Zoo
Līdz 26. janvārim vēl var paspēt apmeklēt Rīgas Zoo īpašās noskaņās, jo pēdējās dienas vēl turpinās Ziemas nakti. Sagaidot Žirnkas gada iestāšanos, īpaši aicināti apciemot grauzēju nodaļu, kur savus mazuļus ir sagaidījusi Filipīnas mākoņžurku saime. 


Acālijas Rīgas Botāniskajā dārzā
LU Botāniskais dārzs uzziedējušas agrīnās acāliju šķirnes! Acāliju ziedēšana katru gadu ir viens no gaidītākajiem notikumiem Botāniskajā dārzā. Pašreizējais acāliju plaukšanas temps liecina, ka acāliju kolekcijas ziedēšanas pilnbrieds šogad varētu būt gaidāms februārī. Acāliju māja apmeklētājiem ir pieejama katru dienu LU Botāniskā dārza darba laikā 10.00–16.00.