Trīs svarīgākie likumi, lai attiecības ar līdzcilvēkiem būtu vienkāršas un labas

Kas ir pats svarīgākais, lai attiecības ar cilvēkiem, kas ir mūsu dzīvē svarīgi, būtu labas? Nē, runa nav tikai par mīļoto otru pusi! Labas attiecības ir jāuztur arī ar vecākiem, bērniem, draugiem, arī kaimiņiem un kolēģiem. Viss ir pavisam vienkārši!

Dzīve bez izlikšanās - nekas nevar būt vienkāršāks par to!

FOTO: Shutterstock.com

Dzīve bez izlikšanās - nekas nevar būt vienkāršāks par to!

Pazīstamais un mazliet huligāniskais krievu psihologs Mihails Labkovskis saka, ka ir tikai trīs vienkārši principi, kurus jāievieš dzīvē, lai tā kļūtu daudz vienkāršāka.  

 

Runā tieši! 

Lielākā daļa cilvēku nolasīt otra domas neprot. Ne visi ir gaišreģi! Tāpēc aizmirsti par mājieniem, zemtekstiem un mīklainām norādēm. Citi to nesapratīs vai vēl sliktak - iztulkos nepareizi. Pārpratumi garantēti. 
Runā tieši, ko tu vēlies un ko domā. Tiesa, tas nenozīmē, ka ir jākļūst rupjam un jāaizvaino visi, kas tev apkārt, ar savu neglaimojošo viedokli par viņiem.
Piemēram, ja draudzene grib iet pastaigāties uz parku, bet tu vēlies doties uz kino, saki tieši, nevis "Ja tu tā vēlies..."

 


Nepakļaujies un nepiekāpies 

Reklāma
Reklāma

"Kāpēc tu tik maz pelni?, "Vai drīz precēsies?", "Kad jums būs bērni?"... Visiem, kam nav slinkums, nepakautrēsies uzdot dziļi personiskus jautājumus. Saki tieši, ka tā īsti nav viņu darīšana. Bez rupjībām, bet konkrēti un korekti. Sākumā, iespējams, kāds arī apvainosies, bet ar laiku ar šīm noteiktajām robežām rēķināsies. 



Cieni sevi 

Joprojām ļoti kļūdaini jaucam egoismu un pašcieņu. Aicinājumi nebūt par egoistu, jo ir taču jāpadomā arī par citiem, komplektā ar zemu pašcieņu un vēlmi visiem izpatikt var beigties ar personisku psiholoģisku izdegšanu. Visiem laba tāpat nebūsi, tāpēc izpatikt visiem apkārt nav vispār nekādas jēgas. Harmonija ar apkārtējiem sākas ar harmoniju sevī pašā. Ar to, ka sevi sajūti kā vērtību. Cienot sevi pašu, esot saudzīgam pret savām kļūmēm, būsi mazāk prasīgs un kategorisks arī pret citu kļūdām. Mazāk īgnuma un emocionāla terora mājās, darbā un ar draugiem par to, ka ne visi ir ideāli. ​