Vegāniskais turku zirņu burgers ar pesto mērci

 26. jūlijs 2019 15:00 mammamuntetiem.lv Recepte



Gatavošanas laiks: 45 -60 minūtes

Sastāvdaļas 

Turku zirņu kotletei

  • 600 g konservētu, nosusinātu turku zirņu,
  • 1 neliels, smalki sakapāts sarkanais sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 2 ēdamk. sakapātu, saulē kaltētu tomātu
  • 1 ēdamk. sakapātu pētersīļu
  • 2 ēdamk. olīveļļas 
  • 60 g mandeļu 
  • sāls, pipari 


Baltajai mērcei 

  • 100 g Indijas riekstu 
  • 100 g karsta ūdens 
  • 1 ēdamk. citrona sulas
  • 1 ķiploku spiedē izspiesta ķiploka daiviņa
  • 2 ēdamk. sausā rauga
  • Sāls, pipari pēc garšas 
  • Kotletes un baltās mērces pagatavošana

Kotletei visas sastāvdaļas, izņemot mandeles un olīveļļu, sasmalcini virtuves kombainā. Beigās pievieno mandeles un darbini kombainu, līdz masai ir viendabīga konsistence. Pārliec masu traukā un ievieto ledusskapī uz ~20 min - tā kotletes būs vieglāk izveidot. Sagatavo 4 kotletes, liec tās pannā uz cepampapīra, apslaki ar olīveļļu un cep 180 grādus karstā cepeškrāsnī ~20 min.

Baltās mērces pagatavošanai visas sastāvdaļas blendē ~3-5 min līdz viendabīgai konsistencei. 

Visas pārējās burgera sastāvdaļas, kartupeļu, pesto gatavošanas un burgera veidošanas gaita ir tāda pati, kā tītara burgeram. 




0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas