Svarīgi zināt, izvēloties bērnu pārtiku

Svarīgi ir apzināties cik lielu lomu mūsu ikdienā spēlē veselīgs uzturs – tā ir ne tikai rūpēšanās par sevi un savu organismu, bet gan arī par dzīvesveidu. Bioloģiski tīrus produktus ieteicams lietot uzturā ikvienam jau no agras bērnības, jo bioloģiskā pārtika nodrošina vairāk vērtīgo uzturvielu un stiprina mūsu organismu.

Bioloģiski tīrus produktus ieteicams lietot uzturā ikvienam jau no agras bērnības

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Bioloģiski tīrus produktus ieteicams lietot uzturā ikvienam jau no agras bērnības

Katra māmiņa savam mazulītim vēlas dot tikai labāko un uzsākot piebarošanu rūpīgi pievērš uzmanību produktu kvalitātei un sastāvam. Kā piemērotāko bērniem pediatri rekomendē uzturā lietot dzīvesvietai atbilstošā ģeogrāfiskā reģiona izcelsmes pārtiku. Vienīgo Latvijā ražoto zīdaiņu pārtiku no BIO lauksaimniecības izejvielām piedāvā zīmols "Rūdolfs", kas nodrošina mazulim kvalitatīvu, ekoloģiski tīru, pilnvērtīgu pārtiku ar augstu uzturvērtību un bez mākslīgām piedevām. 

Izvēloties piemērotākos produktus savam mazulītim, īpaša uzmanība ir jāpievērš produktu kvalitātei. Lai pārliecinātos par atbilstību augstākajām kvalitātes prasībām, aicinām iepazīties ar “Rūdolfs” kvalitātes kontroles sistēmu un sertifikātiem. “Rūdolfs” zīmola produkti ir ražoti uzņēmumā, kas sertificēts atbilstoši starptautiskā kvalitātes sistēmas BRC (British Retail Consortium) prasībām, saņemot augstāko A+ novērtējumu. Ražošanas procesā tiek veiktas regulāras kvalitātes kontroles pārbaudes gan Latvijas, gan ārvalstu akreditētās laboratorijās, lai pārliecinātos par produktu drošību un atbilstību zīdaiņu pārtikas prasībām. Izvēloties BIO produktus ļoti svarīgi ir pievērst uzmanību produkta marķējumam, lai pārliecinātos par 100% bioloģisku sastāvu. Uz produkta etiķetes ir jābūt norādītai bioloģiski sertificēta produkta atpazīšanas zīmei – zaļajam karodziņam. 

 


Tas nozīmē, ka sastāvā esošie lauksaimniecības produkti tiek audzēti un ražoti saskaņā ar dabiskajiem augu un dzīvnieku augšanas procesiem, neizmantojot sintētiskos minerālmēslus, pesticīdus un antibiotikas. 

 

“Rūdolfs” produktu kontrole sākas jau no izejvielu piegādātāja izvēles līdz pat gatavam produktam

Pastāv ieteikums zīdaiņus līdz 6 mēnešu vecumam ēdināt vienīgi ar mātes pienu. Taču bērnu attīstība noris dažādi, tāpat vajadzības pēc uzturvielām atšķiras. Tā ir katras māmiņas atbildība novērtēt brīdi, kad mazulis ir gatavs līdzās mātes pienam uzsākt cita veida ēdiena lietošanu uzturā. Ja jūsu mazulis ir dzīvespriecīgs, vesels un aktīvi izrāda interesi par to, ko ēd mamma, tas var liecināt par to, ka viņš ir gatavs pagaršot arī kaut jaunu jau pirms 6 mēnešu sasniegšanas, taču ne ātrāk par 4 mēnešiem.

 

Uzsākot piebarošanu ieteicams izvēlēties biezenīšus, kuros ir tikai viena sastāvdaļa, un pēc tam to pakāpeniski kombinēt ar papildus sastāvdaļām, lai pārbaudītu vai mazulim nav alerģiskas reakcijas. “Rūdolfs” sortimentā būs atrodami arī produkti bez glutēna un bez laktozes. Lai izprastu individuālās nianses, ieteicams vispirms konsultēties ar pediatru.
 
“Rūdolfs” produktu klāsts nodrošina mazulim pilnu ēdienkarti sākot jau no 4 mēnešu vecuma – augļu un dārzeņu biezeņi, putras, deserti, biezeņi ar gaļu un biezsulas.
 
Pirmajos piebarošanas soļos ieteicams izvēlēties augļu, dārzeņu biezeņus un putras bez piedevām – ābols, ķirbis, bumbieris, kartupelis, ziedkāposts, pilngraudu auzu pārslu putra, rīsu biezputra.
No 7 mēnešu vecuma mazulītim var sākt piedāvāt augļu un dārzeņu biezeņus ar piedevām - dārzeņu biezenīšus ar gaļu un piedevās rīsiem, makaroniem vai griķiem, savukārt desertā – augļu un ogu biezenīši ar cepumiem, biezpienu, saldo krējumu vai jogurtu.

Bērna uzturs ir pamats veselībai mūža garumā, tāpēc līdzās piebarošanai ar biezeņiem, ieteicams lietot uzturā arī citus produktus, kuru izcelsme ir no bioloģiskām izejvielām. 

Uzzini vairāk: www.latekofood.lv
Seko: facebook.com/latekofood.com; instagram.com/rudolfsorganic