Gaisa takas Latvijā. Idejas aktīvai laika pavadīšanai

Gaisa takas ir kļuvušas par vienu no iecienītākajiem izklaides veidiem aktīvām ģimenēm. Dažādas grūtības un veiklības pakāpes trases ir pieejamas Latvijas pilsētās un novados. Dažas no tām ir pat bez maksas. Ej un kusties! 

Tērvetes dabas parka takas

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tērvetes dabas parka takas

Piedzīvojumu parks "Tarzāns"
"Tarzāns" Siguldā ir lielākais brīvdabas piedzīvojumu parks Baltijā, un tajā izvietoti vairāk nekā 100 šķēršļu dažādās sarežģītības pakāpēs, no kuriem augstākie atrodas 20 metru augstumā no zemes. Parka iespējams savdabīgākā atrakcija ir brauciens ar BMX velosipēdu pa kokos iekārtu trosi. Tas noteikti tev sagādās labu devu adrenalīna.
Piedzīvojumu parka treses ir izveidotas arī Liepājā, Jūrmalā un Daugavpilī. 


Piedzīvojumu parks Mežakaķis Mežaparkā
Piedzīvojumu parks "Mežakaķis" Mežaparkā ir aktīvās atpūtas vieta,  kur varat baudīt "pastaigas" kokos.  Piedzīvojumu parkā uz augošiem kokiem dažādā augstumā ir nostiprināti šķēršļi, kurus veido nostieptas troses, tīkli, dažādu konstrukciju tiltiņi, šūpoles, baļķi, virves un kāpnes, kā arī nobraucieni pa trosi. "Mežakaķis" ir piemērots gandrīz visiem vecumiem un to ir iecienījušas ģimenes, darba kolektīvi. Skolēni to labprāt iekļauj savu ekskursiju maršrutos.
Parkā ir 8 dažādas grūtības trases, 


Piedzīvojumu parks "Mežakaķis"
Siguldas piedzīvojumu parkā "Mežakaķis" kopumā izvietotas 6 pēc grūtības pakāpes atšķirīgas trases ar 82 šķēršļiem. Katra trase sākas uz zemes un beidzas ar nobraucienu ar speciālu skrituli pa trosi. Nāc un pārbaudi arī savus spēkus! 
Piedzīvojumu parks "Mežakaķis" piedāvā īpaši veidotu bērnu parku augstumā no 0.5 līdz 1 m virs zemes. Tas veidots kā atrakciju parks ar ērti lietojamu drošības ekipējumu.
Vecāki var pavadīt bērnus trasē ejot blakus šķēršļiem.
 

Esena gaisa takas
Pārdaugavas Esena dārzu (Rīga) šķēršļu trasi kokos var iesākt ar vieglāko – mazo apli, kurā ir 16 atrakcijas ar noslēdzošu 40 metru garu nobraucienu. Šajā maršrutā savus spēkus varēs pārbaudīt arī paši mazākie apmeklētāji, pat 3 līdz 5 gadus veci drosminieki  savu vecāku pavadījumā. Krietni sarežģītāks būs lielais aplis ar 11 atrakcijām. Tā noslēgumā baudi 170 un 80 metru garus nobraucienus!

 

Tērvetes Gaisa Takas
„Tērvetes Gaisa Takas” darinātas no virvju un koka konstrukcijām un atrodas četrus līdz desmit metrus virs zemes. Tiek aicināts ikviens interesents – gan liels, gan mazs – izmantot iespēju iejusties Annas Brigaderes radītā pasaules atklājēja Sprīdīša ādā un pa Gaisa takām doties aizraujošā ceļojumā uz Laimīgo zemi, ceļā izbaudot tādus pašus piedzīvojumus kā Sprīdītis. Piemēram, tikties ar Meža māti, Lutausi, uzveikt pašu Nelabo un ļauties citiem aizraujošiem priekiem. Bet tiem, kuri vēlas tikai ķert 4 vējus, piedāvā doties ceļojumā pa 200m garo nobraucienu!
Atrakcija ir paredzēta pirmsskolas un skolas vecuma bērniem un jauniešiem, bet izbaudīt to varēs arī pieaugušie un pat cilvēki ar īpašām vajadzībām. 
 

Reklāma
Reklāma

Brocēnu Gaisa Takas
Brocēnu Mežaparka teritorijā atrodas “Brocēnu Gaisa takas”. Tās ir divu līmeņu šķēršļu trases – zemā un augstā, tādējādi izmantojama dažādām vecuma grupām. Zemā virvju trase uzstādīta 0,5- 0,8 m virs zemes un to izmantošanai nav nepieciešams drošības inventārs. Zemajā trasē ir 8 atrakciju posmi un viens nobrauciens. Augstā trase uzstādīta apmēram 8 m virs zemes. Augstajā trasē ir 17 atrakciju posmi un viens nobrauciens. "Brocēnu Gaisa takas" augstā virvju trase ir pieejama tikai izmantojot speciālo drošības aprīkojumu un instruktora klātbūtnē. "Brocēnu Gaisa takas" ir BEZMAKSAS. 


Milžu taka
Ogres Zilajos kalnos darbojas piedzīvojumu un šķēršļu trase ar trim grūtības pakāpēm. 
 

Ozolkalna Supervāveres trases
Ozolkalna Piedzīvojumu parkā Supervāvere apmeklētājiem pieejamas trīs dažādu grūtības pakāpju trases. Bērniem no 6 - 7 gadu vecuma un iesācējiem paredzētajā trasē ir 15 šķēršļi. Šajā parka daļā piedzīvojumu meklētāji atrodas pastiprinātā Instruktora uzraudzībā un apgūst nepieciešamās iemaņas, lai pēc iesildīšanās varētu iziet nākamās trases. Vēl ir Fitnesa trase un Piedzīvojumu trase, kas  paredzēta tiem, kas vēlas izbaudīt īstus piedzīvojumus. Šī trase ir vissarežģītākā un garākā (1200 m). Tie kas pieveic šo trasi, patiesi ir pierādijuši savu izveicību un drosmi.
Visas trīs trases sākas un beidzas uz zemes, šķēršļi izvietoti no 0,2 – 16 m augstumā, garākais nobrauciens pa trosi - 250 m. Īpaši asas izjūtas sniedz brīvais kritiens, ar ko beidzas Fitnesa un Piedzīvojumu trase


Gaujas stāvo krastu "Sajūtu parks"
Taka kokos  aprīkota ar nepārtrauktu drošināšanas sistēmu. Tā ir 1.5 km garumā, 5-11 m augstumā ar 4 trošu nobraucieniem pāri upei.  Trasei nav izteiktas grūtības pakāpes kā citās jau zināmās trasēs.

Saistītie raksti