Seši ieradumi, kas veicina grumbu veidošanos

Mēs regulāri lietojam dažādus sejas krēmus, tērējot to iegādei daudz naudas. Taču ne daudzi no mums aizdomājas par to, ka dziļo grumbu rašanos var būtiski ietekmēt mūsu ieradumi. Tāpēc, ja vēlaties, lai āda pēc iespējas ilgāk paliktu gluda, jāizvērtē savs dzīvesveids - dažreiz pat nelielas izmaiņas var palīdzēt situāciju vērst par labu.

No vecuma neaizbēgsi, bet grumbu parādīšanos var atlikt uz vēlāku laiku

FOTO: Shutterstock.com

No vecuma neaizbēgsi, bet grumbu parādīšanos var atlikt uz vēlāku laiku

 

Saules aizsargkrēma nelietošana
Saules aizsargkrēma nelietošana vasaras periodā ir izplatītākā kļūda. Atcerieties, ja jums patīk saule, tad jūsu ādai – nē. Krēms ar SPF aizsardzību jālieto ne tikai pludmalē, bet katru dienu, pat tad, kad jūs vienkārši dodaties uz darbu. Aizsardzība no saules stariem palīdzēs paildzināt ādas jaunību.


Nepareiza gulēšanas poza
Daudziem patīk gulēt uz vēdera, iespiežot vaigu spilvenā. Taču šis paradums var kļūt par pāragru grumbu un krunciņu rašanos iemeslu. Vairāku stundu garumā tiek traucēta normāla asinsrite, bet āda atrodas „saspiestā” stāvoklī.Lai minimizētu riskus, jācenšas gulēt uz sāniem vai muguras – veselīgi ne tikai ādai, bet arī sirds un asinsvadu sistēmai.

Mīlestība pret košļenēm
Nepārtrauktas žokļa kustināšanas dēļ var parādīties pāragras krunciņas un grumbas ap muti. Te viss ir vienkārši – ja jūs bieži raujat pieri, tad uz tā parādās grumbas, ja jūs nepārtraukti košļājiet – tad āda apkārt mutei arī izstiepjas. Tāpēc labāk aizvietot košļeni ar piparmētru pastilām vai dražejām.

Reklāma
Reklāma


Pārmērīga skrubju lietošana
Cīņā par skaistumu, daudzas daiļā dzimuma pārstāves pārcenšas, kopjot sejas ādu. Bieži skrubju, pīlingu un sejas tīrīšanas birstu cienītājas pārlieku aizraujas un rezultātā panāk pretēju efektu, jo sistemātiska ādas tīrīšana ar pīlingu padara to plānāku un pelēcīgu. Tāpēc nav ieteicams lietot skrubi biežāk nekā vienu reizi nedēļā.


Pastāvīgs miega trūkums
Visiem zināms, ka miega trūkums var kļūt par daudzu problēmu iemeslu, taču tas, ka pastāvīga neizgulēšanās var izraisīt priekšlaicīgo novecošanu. Miega trūkuma dēļ organisms vienkārši nespēj atjaunoties – tas attiecās arī uz ādu. Ja pēc 50 gadiem vēlaties izskatīties satriecoši, jāiegaumē – naktīs skaistām meitenēm jāguļ!


Jūs smēķējat!
Te komentāri būtu lieki! Visiem zināms, ka smēķēšana un vēlme paildzināt jaunību nav savienojami!

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar skaistuma portālu www.intensa.pro