Zirņu pikas - īsts latviešu ēdiens svētku galdam!

 22. decembris 2013 20:15 Agnese Gabrāne, Mammamuntetiem.lv Recepte

Mūsmājās ļoti iemīļots ēdiens Ziemassvētku priekšvakarā ir zirņu pikas. Tās ir patiešām gardas un garšo ikvienam!



Foto: Shutterstock.com

Zirņu pikas var ēst ar mērcīti, kura jums labāk garšo. Gards savienojums ir ar saldā krējuma mērci.


Sastāvdaļas:

  • 500 g pelēko zirņu
  • 300 g vārītu kartupeļu
  • 200 g žāvētas krūtiņas
  • 2 sīpoli
  • sāls, pipari

Gatavošana:

  • Novāra izmērcētus pelēkos zirņus.
  • Izvāra kartupeļus.
  • Krūtiņu sagriež smalkos kubiņos, sasmalcina sīpolu.
  • Krūtiņu un sīpolu apcep.
  • Zirņus un kartupeļus izmaļ caur gaļasmašīnu, šai masai pievieno sacepto krūtiņu.
  • Masu samaisa, izgaršo un pēc vajadzības pievieno sāli un piparus.
  • Ar rokām no masas veido bumbas.
  • Var pasniegt aukstus, klāt piedzerot kefīru vai siltus ar saldā krējuma mērcīti, kā piedevu gaļas ēdieniem.

Izcils ēdiens Ziemassvētku vakariņām.

Recepte: Agita Gabrāne




0 Pievienot komentāru

Kategorijas