Sāļais pīrāgs ar ķirbi un bekonu

 11. oktobris 2013 8:55 Recepte

Sāļais pīrāgs? Brīvdienu ballītei tas izklausās īsti piemēroti!



Ķirbis ir nepārspējams - no tā var pagatavot gan zupas un siltos ēdienus, gan pankūkas un kūkas, gan arī saldus un sāļus pīrāgus!


Pagatavošana laiks: 1 h
Porcija: 6 cilvēkiem
 
Sastāvdaļas:
Mīklas pamatnei:
Milti – 220 g
Sviests – 125 g
Cukurs – 1 ēdamk.
Sāls – 1 tējk.
Auksts ūdens – 60 ml
 
Pildījumam:
Riekstu ķirbis – 400 g
Bekons – 4 šķēles
Olas – 3 gab.
Piens – 200 g
Skābs krējums – 120 ml
Sviests – 1 ēdamk.
Ķiploki – 3 daivas
Rozmarīns – 1 zariņš
Malts muskatrieksts – šķipsniņa
Sāls, pipari – pēc garšas
 
Gatavošana:
1. Miltus sajauc ar cukuru un sāli. Pievieno mīkstu sviestu un veido mīklas drupačas.
Tad pielej aukstu ūdeni. Visu samīci viendabīgā masā. Ja nepieciešams, pievieno vēl mazliet ūdens.
2. Iegūto mīklu atdzesē, izrullē un klāj cepamformā (ø 23 cm). Cep 180°C aptuveni 15 minūtes.
3. Sagatavo pildījumu. Apcep bekonu, līdz tas kļūst kraukšķīgs.
4. Sagriez to un kopā ar ķirbja kubiņiem, ķiploka gabaliņiem un rozmarīna lapiņām liec gatavajā pīrāga pamatnē.
5. Pagatavo olu krēmu. – Sakul olas, pievieno pienu, krējumu, piparus, sāli un muskatriekstu.
6. Visu samaisi un pārlej pīrāga pildījumam. Virsū liec sviesta piciņas. Cep cepeškrāsnī 180°C aptuveni 40 minūtes.
7. Pirms pasniegšanas sagriez trijstūrveida šķēlītēs
 
Aikāgaršo padoms:
Izmēģini pagatavot šo sāļo pīrāgu jeb kišu ar dažādiem dārzeņiem, zivi vai vistas fileju.
 
Recepte no "Rimi" veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavāra



0 Pievienot komentāru

Kategorijas