Siera kūka ar vasaras ogām. Gatavošana pa soļiem

Siera kūka, kas bagātīgi rotāta ar vasaras ogām, ir izcils dārza svētku saldēdiens! Un gatavošana nebūt nav tik sarežģīta, kā varbūt šķiet.

Ja vēl nekad neesi gatavojis siera kūku, ir pēdējais laiks izmēģināt - tas ir vieglāk, nekā tu domā!

FOTO: Unsplash.com

Ja vēl nekad neesi gatavojis siera kūku, ir pēdējais laiks izmēģināt - tas ir vieglāk, nekā tu domā!

Sastāvdaļas

Pamatne:

2 paciņas Selgas cepumi

80-100g sviests (istabas temp.)

 

Siera masa:

600g siers Mascarpone vai Philadelfia

6 olas (3 veselas + 3 dzeltenumi)

100g cukurs

vaniļas cukurs

citrona vai apelsīna miziņa

 

Glazūra:

70g sk.krējums

2 ēd.k. cukurs

Dekorēšanai:

Svaigas ogas vai

Augļi vai

Rieksti (brīva izvēle)

 

Variācijas:

Šajā receptē krējumsiers "Philadephia" ir pat populārāks kā "Mascarpone". Esmu jaukusi kopā pat 3 veida svaigos sierus: Mascarpone + Kārums + Philadelfia, rezultāts lielisks!

 

Siera masu vari uzlabot ar saviem papildinājumiem, piemēram, rumā izmērcētas rozīnes, svaigas ogas. Vai arī papildināt ar ievārījumu starp kārtām.

 

Gatavošana:

1) Cepumus saberž drupačās un sadrupina ar sviestu.

Es cepumus sasmalcinu blenderī.

Reklāma
Reklāma

Kā pagatavot siera kūku.

Sviestu pirms gatavošanas iesaku paturēt istabas temberatūrā, lai ir pamīksts.

 

Lai sajauktu cepumus ar sviestu, es daru šādi: cepumu drupaču traukā, iegriež sviestu. Ar pirkstu galiem drupina tos kopā ar cepumiem, nemīcot. Rezultātā sanāk mitras cepuma drupačas.

 

2) Tortes formu vienmērīgi izklāj ar cepuma drupačām. Stingri piespiež pie pamatnes.

Ogu siera torte.

3) Olām un olu dzeltenumiem, pievieno cukuru, nedaudz vaniļas cukuru un ierīvē citrona vai apelsīna miziņu. Visu saputo, līdz cukurs izkusis.

 

4) Olu masā iemaisa svaigo sieru.

 

5) Gatavo masu lej tortes formā uz pamatnes.

 

6) Liek 180C sakarsētā cepeškrāsnī uz ~40.min.

 

7) Pagatavo glazūru: skābo krējumu samaisa ar cukuru.

 

8) Pēc ~40.min. cepšanās torti pārlej ar glazūru un ļauj cepties vēl ~10.min.

 

9) Zeltaini brūnu ņem ārā un atstāj formā atdzist. Atdzisušu izņem no formas un dekorē pēc patikšanas – ar sezonas ogām, riekstiem, augļiem.

Kūka labāk garšos nākamājā dienā, kad visas garšas būs sadraudzējušās! :)

 

Lai izdodas un labi garšo!

Ceptā siera kūka ar augļiem.

 

Autore: Baiba Liepiņa

 

Sastāvdaļas