Izcils kārums - biezpiena un zefīra bumbiņas šokolādē

 03. janvāris 2013 23:00 Recepte

Pildījumam izmanto zefīru, marmelādi un cepumus.


Pašgatavots kārums. Foto: Imants Ķīkulis


20 gabali

Gatavošana 40 minūtes + 4 stundas atdzesēšanai
Nepieciešams: 
300 g cepumu (kādus vēlies, bet vislabāk ar tīru garšu)
100 g zefīra
100 g marmelādes
200 g melnās šokolādes
300 g biezpiena
100 ml saldā krējuma
 
Gatavo:
1. Sagatavo sastāvdaļas. Sagriez zefīru un marmelādi nelielos gabalos un liec traukā kopā ar smalki samaltiem cepumiem. Izberz biezpienu caur sietu, saputo ar saldo krējumu un iejauc cepumos, veidojot viendabīgu masu. 
2. Gatavo bumbiņas. Uztaisi 20 vienādas palielas bumbiņas. Katliņā ūdens peldē izkausē šokolādi un apviļā tajā biezpiena bumbiņas. Liec bumbiņas ledusskapī vismaz uz četrām stundām. 
 
Recepte: žurnāls Labu Apetīti