Baklažānu un ķiploku pastēte 1

 04. jūlijs 2012 20:00 Recepte

"Ja nu ir kāds viegli pagatavojams ēdiens, tad tas ir šī pastēte. Nogaršojot to, neticēju, ka pastētē ir tikai trīs sastāvdaļas: baklažāni, ķiploki un eļļa," raksta virtuves bloga lindasvirtuve.lv autore.



Veģetāra pastēte. Autores foto


Sastāvdaļas:

2 baklažāni

2 ķiploka daiviņas
olīveļļa
sāls, pipari
garšvielas pēc patikas
 
Gatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni uz 180C.
Ņem veselus baklažānus un sadursta ar dakšiņu. Liek pannā, pārlej ar nelielu daudzumu olīveļļas. Liek uzkarsētajā cepeškrāsnī.
Baklažānus cep, līdz tie kļuvuši mīksti (man bija aptuveni nepilna stunda). Vienu reizi cepšanas procesā baklažānus apgroza. Tad tos sagriež palielos gabalos (tiem jābūt tik mīkstiem, ka jūk ārā).
Baklažāniem pievieno sāli, piparus un sīki sakapātas ķiploka daiviņas. Visu sablendē.
Pasniedz ar svaigu maizīti vai sausiņiem.
 



1 Pievienot komentāru

Kategorijas