Kā padzīt taukus no problēmzonām?

Lieliski, ka aktīvi, darbā aizņemti cilvēki atrod laiku sportot un rūpējas par pareizu uzturu. Veselība kopumā laba, svars normāls vai tuvu tam, taču ir atsevišķas ķermeņa daļas, visbiežāk – augšstilbi, vēders un sāni, kas negrib un negrib samazināties apmēros par spīti visām pūlēm. Vai jāsāk domāt par plastisko operāciju?

Attēlā redzamajai modelei nav saistības ar raksta saturu.

FOTO: Evita Knospiņa, http://www.lotart.lv

Attēlā redzamajai modelei nav saistības ar raksta saturu.

Lāzermedicīnas klīnikā pieejama patentētā "UltraShape" tehnoloģija, kas ļauj panākt vienmērīgu tauku samazināšanos problēmzonās bez operācijas vai invazīvām procedūrām, līdz ar to – bez atlabšanas perioda, bez rētām, sāpēm, pietūkuma vai asinsizplūdumiem.

 

FOTO: Dr.Ineta Mauriņa.

 

 

 

Tālr. 67610217, 67316316

Reklāma
Reklāma


„UltraShape" metode iznīcina nevēlamās tauku šūnas, izmantojot fokusētu ultraskaņu. Tehnoloģija radīta Izraēlā un tās efektivitāti apliecina zinātniski pētījumi,” stāsta dr. Ineta Mauriņa.

Kāpēc veidojas tādas problēmzonas?
Nereti cilvēki 30 – 40 gadu vecumā saprot, ka ir aizstrādājušies un atstājuši novārtā savu ķermeni. Viņi steidz kļūdu labot, sāk sportot un ievērot diētu, tomēr tauki uz vēdera, sāniem vai augšstilbu ārējām virsmām saglabājas. Ādas un zemādas temperatūra tur ir zemāka, tāpēc vielmaiņa norisinās daudz lēnāk un organismam neizdodas tajā iesaistīt uzkrātos taukus.

Kā darbojas "UltraShape" metode?
Pulsējošā režīmā mērķtiecīgi raidīta enerģija pārplēš tauku šūnu membrānas, bet nebojā nekādus citus apkārtējos audus. Šūnu saturs, kas pārsvarā sastāv no triglicerīdiem un taukskābēm, nonāk starpšūnu šķidrumā, pēc tam ar asinsrites un limfātiskās sistēmas palīdzību nokļūst aknās, kur tiek pārstrādāts dabiskā veidā, tāpat kā tauki, ko apēdam.

Kā notiek procedūras?
Procedūru veic speciāli apmācīts medicīnas personāls, tā ilgst 1,5 – 2 stundas atkarībā no apstrādājamās zonas. Līdz ar ultraskaņas ierīci tiek izmantots arī vakuuma radiofrekvences aplikators, kas izsilda un izmasē audus, sagatavojot tos ultraskaņas iedarbībai. Fokusētā ultraskaņa praktiski nerada termisku iedarbību, procedūras laikā var just tikai vieglu siltumu vai nelielu kņudēšanu. Datorprogramma izskaitļo gan konkrētus punktus, uz kuriem iedarboties, gan šo punktu kopskaitu, tā seko procedūras norisei, nodrošinot vienmērīgu un pilnīgu izvēlētās zonas apstrādi. Lai tonizētu ādu, veicinātu tās tvirtuma un elastības saglabāšanos, palīgā nāk vakuuma radiofrekvences aplikators.

Cik procedūru vajag?
Parasti veic trīs fokusētās ultraskaņas procedūras ar divu nedēļu intervālu un, lai veicinātu labāku rezultātu, starp tām veic arī vakuuma radiofrekvences starpprocedūras. Pēc trim procedūrām problemātiskās zonas apkārtmērs samazinās vidēji par 4-6 cm, bet pirmie rezultāti nereti jūtami jau pēc divām nedēļām; tas atkarīgs arī no organisma īpatnībām. Kādai pacientei vēdera apkārtmērs samazinājās pat par deviņiem centimetriem.

Kam šīs procedūras drīkst veikt?
Vispirms jāuzsver, ka tā nav metode ķermeņa masas samazināšanai, tā nav adresēta pacientiem ar izteiktu lieko svaru un aptaukošanos. Cilvēkam jābūt praktiski veselam un vecākam par 18 gadiem. Procedūras nav domātas grūtniecēm un barojošām māmiņām, kardiostimulatoru un citu kardioloģisko ierīču lietotājiem, dažādu hronisku slimību pacientiem, cilvēkiem ar paaugstinātu holesterīna un cukura līmeni asinīs. Ļoti svarīgi, lai veselas būtu aknas. Kontrindikācija ir arī lielas, biezas rētas, endoprotēzes vai citi implanti ārstējamā rajonā. Vispirms jebkurā gadījumā vajadzīga ārsta konsultācija, lai iztaujātu par veselības stāvokli, veiktu mērījumus, izskaidrotu procedūras gaitu un sniegtu ieteikumus, kas jāievēro pēc tam.

Kādi ir šie ieteikumi?
Lai asinsritē nonākušie tauki tiktu sekmīgāk izmantoti, laikā pēc procedūras vēlams mazāk uzņemt taukus ar uzturu, tāpēc piedāvājam nelielu diētas plānu. Iesakām arī sportot, jo kustības uzlabo vielmaiņu, ir arī jādzer daudz ūdens, lai notiktu filtrācija, jo nierēm, tāpat kā aknām, ir jāstrādā labi. Kursa laikā nedrīkst arī lietot alkoholu,
kas dažiem šķiet grūti izpildāms. Mēs esam gatavi piedāvāt šo metodi tikai pacientiem, kuri tiešām nopietni vēlas sadarboties un kaut ko mainīt.

Esat jau ieguvuši pirmo pieredzi. Kādas ir pacientu atsauksmes?
Daudzi atzīst, ka metode ir būtiski palīdzējusi. Redzot to, ka īsā laikā pēc šīm procedūrām problēmzonu apkārtmērs samazinās, viņi ir sapratuši, ka patiešām var kaut ko mainīt, un tas stimulē turpināt sportot, lietot racionālu uzturu un rūpēties par veselību kopumā.
 

Ieskaties: www.ultrashape.lv

 

Tālr. 67610217, 67316316