Traģiskā ugunsgrēkā sadeguši divi bērni

Dzīvojamās mājas ugunsgrēkā Tukuma novada Jaunsātu pagastā gājuši bojā divi bērni. Ugunsdzēsēji mazos atraduši istabā, kurai blakus bija degoša telpa, bet otras durvis — no ārpuses aizkrampētas, raksta www.kasjauns.lv.

FOTO: Aleksandrs Ivanovs

Šodien plkst.11.35 VUGD saņēma informāciju, ka kādā dzīvojamā mājā Jaunsātu pagastā ir izcēlies ugunsgrēks. Jau tuvojoties notikuma vietai, ugunsdzēsēji redzēja, ka ar atklātu liesmu deg mājas mansards un jumts.

Pārmeklējot degošās mājas pirmo stāvu, vienā no istabām gultā ugunsdzēsēji atrada divus apmēram 2-5 gadus vecus bērnus, diemžēl jau mirušus.
Atrasta 2006. gadā dzimusi meitenīte un 2008. gadā dzimis zēns.

Istabai, kurā atrasti abi bērni, bija divas durvis — vienas veda uz citu istabu, kas jau dega, bet otras — uz virtuvi. Durvis uz virtuvi bija aizkrampētas no virtuves puses.

Patlaban notikuma vietā strādā Tukuma un Kandavas ugunsdzēsēji. Tā kā tuvākā ūdens ņemšanas vieta atrodas divu kilometru attālumā, ugunsdzēsējiem palīgā ir atsteidzies arī "Latvijas Valsts mežu" dienesta ūdens vedējs.
Ēkas kopējā degšanas platība ir 130 kvadrātmetri. Joprojām turpinās dzēšanas darbi, un ugunsgrēks vēl nav lokalizēts.

Policija skaidro ugunsgrēka izcelšanās iemeslu.
Pašvaldības pagasta pārvaldes darbinieki iespēju robežās rūpējas par palīdzību cietušajai ģimenei, kā pirmo piemeklējot pagaidu mājvietu, informēja Pūres un Jaunsātu pagastu pārvaldes vadītāja Santa Heimane.

Viņa pastāstīja, ka šī piecu bērnu ģimene līdz ar diviem bērniem zaudējusi arī pajumti, tāpēc esot atrasts dzīvoklītis, kurā nav bijis elektrības, taču šai problēmai pagasta pārvalde jau atradusi risinājumu, un elektrība tikšot pieslēgta. Tāpat pagasta vadība patlaban meklē un vāc gultas, ēdienu un citas nepieciešamākās lietas. Pēcāk ģimenei, visticamāk, paredzēti likumā noteiktie pabalsti, tāpat arī psihoterapeita palīdzība, kas esot Tukuma novada pašvaldības administrācijas kompetencē.

Abi bojāgājušie bērni mājās bija atstāti vieni, jo mamma ar vienu bērnu bijusi aizbraukusi darīšanās uz Tukumu, tēvs bijis darbā, un vēl divi bērni — skolā. Ģimene bijusi trūcīga, bet tās dzīves apstākļus nevarot raksturot kā nelabvēlīgus. Tāpat ģimene nav bijusi amatpersonu uzmanības lokā saistībā ar kādām nekārtībām vai pārkāpumiem. Ņemot vērā ģimenes grūtos apstākļus, pagasta vadība pagaidām neplāno vērsties pret vecākiem, kas bērnus bija atstājuši mājās vienus, informēja Heimane.

"Parasta pieticīga lauku ģimene, kādu mums te ir daudz. Arī grūtības daudziem ir līdzīgas. Neaptverama traģēdija, jo arī mēs no pagasta pārvaldes bijām ieradušies nelaimes vietā, kad vēl bērnu ķermenīši nebija aizvesti, un mums pašiem no tā grūti atgūties," skaidroja Pūres un Jaunsātu pagastu pārvaldes vadītāja.

Sākusies ziedojumu vākšana traģēdijā cietušajai daudzbērnu ģimenei. Projekta "Paēdušai Latvijai" komanda aicina zvanīt pa tālruni 90 006 488, ziedojot vienu latu, izmantot veikalos "Maxima" izvietotās ziedojumu kastītes, kā arī ziedot portālā "www.paedusailatvijai.lv".

 

Avots: www.kasjauns.lv

Reklāma
Reklāma