Peldošās salas - putota olbaltuma un vaniļas mērces deserts. Gatavošana pa soļiem 3

 27. februāris 2020 8:00 Recepte


Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija


Ņemam divas olas, atdalām dzeltenumus no baltumiem.
Baltumus putojam un, kad jau izveidojas putas, pievienojam 3 ēd.k cukuru un turpinām putot. Putojam, līdz baltumi ir stingrās putās.

Katliņā ielejam 0.5l pienu un uzvāram. Liekam pa karotītei saputotos olas baltumus.Es liku pa 4 karotītēm vienā reizē, jo tie palielinās vāroties.

Vāram, līdz paceļas piena putas, tad griežam otrādi olas baltuma piciņas un vāram atkal, līdz pieceļas piena putas. Tad liekam sietiņā. Gatavas mūsu saliņas.

Tālāk gatavojam vaniļas mērci, kur peldēs saliņas.
Olas dzeltenumus putojam ar cukuru un vaniļas cukuru pēc garšas. Cukuru aptuveni 2-3 ēd.k, kā nu kuram tīk.
Putojam, līdz dzeltenumu kļuvuši gaiši un cukurs izkusis.

Pienu, kas palika pāri no saliņu vārīšanas, izkāsu caur sietiņu. 100ml pienam pievienoju 100 ml saldo krējumu Pienu+saldo krējumu uzsildām un mazliet pielejam olas dzeltenumiem ,nepārtraukti putojot, pēc tam jau pielejam visu pienu+ saldo krējumu un liekam karsēties ūdens peldē. Nepartraukti maisot ar putojamo slotinu karsējam, līdz viss sabiezē. Gatavs!

Vaniļas mērci pārlejam citā traukā, pārklājam ar pārtikas plēvi un liekam aukstā ūdenī, lai atdziest.
Vaniļas mērci pasniedzam ar mūsu saliņām.
No šõ produkta daudzuma sanāk divas porcijas.Tā kā vajadzības gadījumā ņemam tik, cik nepieciešams.
 

Sastāvdaļas

1. Olas
2. Cukurs
3. Vaniļas cukurs
4. Piens
5. Saldais krejums



3 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas