Vērienīgs koncerts bērniem "Baleta Mūzika"!

5. februārī Rīgā Lileajā Ģildē Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un Tāļa Sila bērnu baleta studija aicina visus bērnus un viņu vecākus uz unikālu, multimediālu dejas un simfoniskās mūzikas koncertu Baleta mūzika.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Koncertā Baleta mūzika LNSO mūziķi atskaņos Pētera Čaikovska populāro skaņdarbu Gadalaiki diriģenta Andra Vecumnieka vadībā, savukārt horeogrāfa Tāļa Sila baleta studijas bērni un jaunieši izdejos šīs melodijas savā interpretācijā. Bet tas vēl nav viss, jo laiku pa laikam, virs orķestra galvām koncerta klausītājiem tiks rādīti labi pazīstamās multiplikācijas filmas Gadalaiki fragmenti, kas arī radīti iedvesmojoties no šī skaņdarba. Savukārt koncerta starpbrīdī mazajiem klausītājiem būs iespēja iepazīties ar dažādiem metāla pūšaminstrumentiem, kurus savā ikdienā spēlē LNSO mūziķi.

Šis koncerts būs ne tikai krāšņākais un ievērojamākais šīs sezonas LNSO koncertu ciklā Simfoniskie koncerti bērniem un vecākiem, bet arī līdzšinējā bērniem veltītajā koncertu cila vēsturē. Jo pirmo reizi bērniem veltītā koncertā būs apvienotas gan simfoniskā orķestra mūzikas izpildījums, gan balets bērnu un jauniešu izpildījumā, gan arī multiplikāciju filmas video projekcijas, tādā veidā kļūstot par īsti multimediālu pasākumu.

Turpinot iepriekšējos gados uzsākto un plašu klausītāju atsaucību guvušo tradīciju 2010/2011. gada sezonā Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) mazajiem klausītājiem piedāvā četrus koncertus un līdzīgi kā iepriekšējos gados ļaus arī tuvāk iepazīties ar dažādiem mūzikas instrumentiem:
•    2011. gada 5. februārī uzvedums Baleta mūzika un metāla pūšaminstrumentu prezentācija;
•    2011. gada 12. martā koncerts Dzīvnieku pasaule un sitaminstrumentu prezentācija;
•    2011. gada 30.aprīlī koncerts Dabas parādības un koka pūšaminstrumentu prezentācija.

Koncertu cikls Simfoniskie koncerti bērniem tiek organizēts ar mērķi uzrunāt mazos klausītājus un rosināt viņu interesi par klasisko mūziku, instrumentiem un populārākajiem dažādu tautu un laiku komponistu sacerējumiem. Cikla koncertu mākslinieciskais vadītājs un diriģents ir publikas iemīļotais Andris Vecumnieks, bet mūzikas instrumentu demonstrācijās un muzikālo nodarbību norisē galvenokārt piedalās paši orķestra mūziķi. Simfoniskos koncertus bērniem un vecākiem LNSO organizē jau ceturto sezonu, un šie tematiskie muzikālie pasākumi ir izpelnījušies lielu klausītāju atsaucību. Pagājušajā sezonā bērnu koncertus apmeklēja vairāk kā 5000 bērni.

Biļetes uz bērnu koncertiem iespējams iegādāties visās Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās, bet abonementus uz bērnu koncertiem iespējams iegādāties Lielās Ģildes kasēs.

Ieskaties: www.lnso.lv

Reklāma
Reklāma