Kartupeļu sacepums ar puraviem un sieru

 10. marts 2015 14:05 Recepte

Sacepums ir ļoti ērti gatavojams ēdiens - saliec visu cepeškrāsnī. Un gatavs!



Foto: Shutterstock.com

Pārkaisīts ar zaļumiem, sacepums smaržos debešķīgi!


Puravus notīra, pārgriež gareniski uz pusēm, labi noskalo, nosusina un sagriež 5 cm garos gabalos. Sagrieztos puravus blanšē verdošā ūdenī. Caurdurī nokāš, noskalo aukstā ūdenī un ļauj notecēt liekajam ūdenim. Vārītos kartupeļus nomizo, sagriež 5 mm biezās šķēlēs un liek tās ietaukotajā traukā kā dakstiņus vienu gandrīz uz otras. Uz kartupeļiem liek puravus.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem.

Krējumu labi samaisa ar pienu un olu, pieber arī sāli, piparus, rīvētu muskatriekstu. Maisījumu pārlej kartupeļiem un puraviem, uzkaisa sieru un cep cepeškrāsnī 15 minūtes.

 

Recepte no grāmatas: Veselīgi ēdieni/Laimdota Rone. – Rīga: Jumava, 1999

Sastāvdaļas

1. Puravi
2 gab
2. Ar mizu vārīti kartupeļi
750 g
3. Sāls
4. trekns krējums
150 g
5. Ola
1 gab
6. Malti melnie pipari
7. Piens
50 ml
8. Muskatrieksts
9. Rīvēts siers
50 g



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas