Ceptas reņģes baltajā marinādē 1

 24. marts 2019 20:00 Recepte


Foto: Shutterstock.com


Produkti 1 porcijai

Reņģes iztīra, nogriež galvas, panē miltos, kam pievienots sāls. Cep sakarsētā eļļā uz pannas gatavas, atdzesē un pārlej ar marinādi, ļauj ievilkties.

Marinādei: ūdeni kopā ar etiķi un paredzētajām garšvielām uzvāra. Tajā liek gredzenos sagrieztus sīpolus un vāra, līdz tie kļust caurspīdīgi. Burkānus vāra atsevišķi, pēc tam tos sagriež figulāri un pievieno marinādei.

 

Recepte no grāmatas: Ēdienu gatavošanas tehnoloģija/E. Gavriļenko. – Rīga:Turība, 2006

Sastāvdaļas

1. Svaigas reņģes
150 g
2. Milti panēšanai
10 g
3. Eļļa cepšanai
20 g
4. Sāls
5. Marinādei:
6. Sīpoli
100 g
7. Burkāni
80 g
8. Ūdens
75 g
9. Etiķis 9%
50 g
10. Cukurs
15 g
11. Sāls
pēc garšas
12. Garšvielas:
13. Melnie graudu pipari
6 gab
14. Smaržīgie graudu pipari
2 gab
15. Lauru lapas
1 gab



1 Pievienot komentāru

Kategorijas