Pīle skābētos kāpostos

 11. novembris 2009 21:00 Recepte


Foto: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/


Pīli sagriež porciju gabaliņos, apviļā miltu, sāls, cukura maisījumā un sviestā apcep. Plūmēm izņem kauliņus (var būt kompota), ābolus sagriež daiviņās un kopā ar kāpostiem sautējamā katlā izkausētā sviestā sautē 30 - 50 minūtes. Apceptos pīles gabaliņus uzliek uz skābēto kāpostu - augļu maisījuma, pārlej ar buljonu, uzliek vāku, cepeškrāsnī cep mērenā siltumā 1/2 - 1 stundu.

 

Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.

Sastāvdaļas

1. 1 pīle apm.
1 1/2 kg
2. Skābēti kāposti
600 g
3. Marinēti āboli
4 gab
4. Marinētas plūmes
12 gab
5. Buljons
1 glāze
6. Sviests
200 g
7. Kviešu milti
8. Sāls, cukurs



0 Pievienot komentāru

Kategorijas