Melleņu zupa ar klimpām - īstākais laiks šim saldēdienam!

 04. septembris 2009 22:00 Recepte

Mellenes ir ienākušās, laiks klimpām!



Foto: mammamuntetiem.lv


 

Verdošam ūdenim pievieno mellenes, cukuru un vāra, līdz mellenes pa daļai izšķīdušas, tad pievieno aukstā ūdenī atšķaidītu kartupeļu cieti, uzvāra atdzesē. Pirms pasniegšanas zupai pievieno atsevišķi izvārītas klimpas.

Klimpām 1 olu sakuļ ar sāli un cukuru, pievieno 1 glāzi pienu, 260 g miltus un samaisa. Ar karoti atdala no mīklas, liek verdošā sālsūdenī un vāra, līdz tās uzpeld. Pēc tam vārīšanu turpina vēl 2 minūtes.

Sastāvdaļas

1. Mellenes
400 g
2. Kviešu milti
250 g
3. Sāls, cukurs
4. Ola
1 gab
5. Piens
1 glāze
6. Ūdens
6 glāzes
7. Kartupeļu ciete
2 ēd.k.
8. Cukurs
100 g



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas