Melleņu zupa ar klimpām - īstākais laiks šim saldēdienam!

Mellenes ir ienākušās, laiks klimpām!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Verdošam ūdenim pievieno mellenes, cukuru un vāra, līdz mellenes pa daļai izšķīdušas, tad pievieno aukstā ūdenī atšķaidītu kartupeļu cieti, uzvāra atdzesē. Pirms pasniegšanas zupai pievieno atsevišķi izvārītas klimpas.

Klimpām 1 olu sakuļ ar sāli un cukuru, pievieno 1 glāzi pienu, 260 g miltus un samaisa. Ar karoti atdala no mīklas, liek verdošā sālsūdenī un vāra, līdz tās uzpeld. Pēc tam vārīšanu turpina vēl 2 minūtes.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Mellenes - 400.g
  • Kviešu milti - 250.g
  • Sāls, cukurs
  • Ola - 1.gab
  • Piens - 1.glāze
  • Ūdens - 6.glāzes
  • Kartupeļu ciete - 2.ēd.k.
  • Cukurs - 100.g