Gaļas un puķkāpostu kārtojums 1

 30. augusts 2016 10:35 Recepte


Foto: Shutterstock.com

Laiks puķkāpostiem!


 

Gatavošanas laiks 30 - 35 minūtes, no tām 15 min krāsnī.

4 personām

 

Puķkāpostu sadala pie ziedkopām. Vāra vieglā sālsūdenī, līdz puķkāposti gandrīz gatavi.

Pannā sakarsētās taukvielās apcep malto gaļu. Pievieno sāli un piparus.

Sīpolus sagriež šķēlītēs. Apbrūnina kopā ar malto gaļu.

Pievieno tomātu biezeni, gaļas buljonu un kajēnas piparus. Uzliek vāku un dažas minūtes sautē.

Viegli ieziež cepamo trauku. Malto gaļu un puķkāpostus kārtā liek traukā, tā lai virsējā būtu puķkāpostu kārta. Siera šķēles sagriež platās strēmelēs un krusteniski liek pāri kārtojumam.

Ēdienu cep 225 grādos apm. 15 minūtes, līdz siers izkusis.

Sastāvdaļas

1. Kajēnas pipari
šķipsniņa
2. Šķēlēs sagriezts siers
100 g
3. Tomātu biezenis
2 - 3 ēd.k.
4. Mazi sīpoliņi
3 gab
5. Melnie pipari
1/4 tējk.
6. Sāls
1/2 tējk.
7. Eļļa
2 ēd.k.
8. Maltā gaļa
400 g
9. Ūdens, sāls
10. Puķkāposts
1 gab
11. Rotājumam: pētersīļi



1 Pievienot komentāru

Kategorijas