Paldies policijai, kas mūs sargā!

Un šoreiz bez ironijas, ar kuru tik bieži tiek izteikti šie hrestomātiskie vārdi. Patiešām "paldies" mūsu Jelgavas pilsētas pašvaldības policistiem, kas vakaros ne tikai veic dežūru, ievelkot ķeksīti ailīte "Izdarīts", bet patiešām redz, ko un kur dara bērni.

FOTO: Shutterstock.com

 

Pēc ilgāka laika siltās brīvdienas bija tik gaidītas, ka bērnus sasaukt mājās bija neiespējami. Siltais, gaišais vakars jau sāka tumst, pulksteņa rādītājs tuvojās desmitiem vakarā, bet mazās jaunietes joprojām rakājās pa Smilšu festivāla svētkiem sagādātajām smiltīm un solījās, ka nu tūlīt... tūlīt... burtiski jau tūlīt nāks.... Bet mammai jau var dažreiz uzkarināt uz ausīm makaronus un pavilkt spēlēšanās laiku vēl par dažām minūtēm.
 

Toties to nevar izdarīt pašvaldības policijas onkulim, kas pajautāja, kāpēc viņas vēl nav mājās. Tad gan abas joza mājup un apsolījās, ka turpmāk nāks mājās laicīgāk.
 

Bērnu, kas nav sasniedzis 16 gadu vecumu un atrodas sabiedriskā vietā bez vecāku vai citas atbildīgas personas klātbūtes laikā no pulksten 22.00 līdz 6.00, policists var nogādāt policijā.

 

Starp citu, sagaidot brīvlaiku, kad skolas solos nosēdējušies skolnieciņi līksmi izbirst pilsētas ielās un parkos, iespējams, vecākied der zināt, ka Bērnu tiesību aizsardzības likuma 59. panta pirmās daļas 5. punktā noteikts, ka bērnu, kas nav sasniedzis 16 gadu vecumu un atrodas sabiedriskā vietā bez vecāku vai citas atbildīgas personas klātbūtes laikā no pulksten 22.00 līdz 6.00, policists var nogādāt policijā. Vietējās pašvaldības drīkst noteikt vēl stingrākus ierobežojumus.
 

Reklāma
Reklāma

Der šo punktu nolasīt arī saviem bērniem ;)

 

Līga Brūvere, portāla mammamuntetiem.lv redaktore