Tā es rindā pēc "Baltijas ceļa" monētas stāvēju

Šī nedēļa aizrit Baltijas ceļa zīmē - ir dažādi 25. gadadienas atceres pasākumi, ir tematiski raidījumi radio un televīzijā. Savukārt Latvijas banka parūpējusies par jaunu kolekcijas monētu "Baltijas ceļš" ar nominālvērtību 5 euro. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Brālis, kurš pats šajā brīdī nav Latvijā lūdza, lai izstāvu rindu un iegādāju vienu monētiņu viņam, piekodinot, ka pie bankas, drošs paliek drošs, jāierodas jau piecos, jo citās reizēs kolekcijas monētas esot pazudušas itin ātri. 

Jau iztēlojos filmās redzētu ainu - ļaudis pulcējas ielas malās. Vieni uzslējuši teltis, citi sakūruši ugunskurus (starp citu, mediķi ziņo, ka atrasta naktī nosalusi sieviete). Lai nu kā, tik agri pie bankas durvīm neklauvēju, bet stundu pirms tās darba laika sākuma gan. 

Biju pārsteigta, cik viss tomēr notika civilizēti - bankas durvis jau vaļā, iespēja paņemt numuriņu (man - 251!) un tad izlemt, ko iesākt tālāk, sēdēt turpat uzgaidāmajā telpā, doties uz tuvējo kafejnīcu vai vienkārši pastaigāties. Numuriņu izņemšanu pieskatīja stalti apsardzes darbinieki, jo noteikums visiem viens - katram klientam tiks pārdotas ne vairāk kā 2 kolekcijas monētas. Tas gan netraucē izņemt otru numuriņu kaut kad vēlāk. 

Cilvēki aizņēma krēslus, sastutējās gar sienām, sasēdās uz centrālajām kāpnēm. Vienā brīdī pienāca apsardzes darbinieks un palūdza... nevis atbrīvot kāpnes, bet tikai nedaudz pabīdīties, lai darbinieki var iziet cauri. Pabīdīties gribēja arī kāds vīrietis ar kustību traucējumiem. Viņam apsargs ļoti laipni sacīja: "Droši sēdiet tepat!" Un vēlāk parūpējās, lai vīrtietis tiek pie krēsla. 

Precīzi 8:30 sākās monētu tirdzniecība 4 kasēs. Rinda raiti kustējās uz priekšu un pāris minūtes pirms desmitiem tiku pie kārotās monētas, kas patiešām ir ļoti skaista!

 

Reklāma
Reklāma

Varāk par kolekcijas monētu "Baltijas ceļš" vari lasīt ŠEIT! Manuprāt, brīnišķīa dāvana tiem, kuri pirms 25 gadiem sadevušies rokās stāvēja no Tallinas līdz pat Viļņai. 

 

Par Baltijas ceļu var lasīt ŠEIT!

http://www.youtube.com/watch?v=fWFI8KkZm5g

Autore: Audra Šauere, mammamuntetiem.lv redaktore