Cūkas gaļas karbonāde

 29. jūlijs 2009 20:00 Recepte  skatījumi: 12973



Cūkas gaļas mīkstumu griež vidēji biezās šķēlēs un izdauza ar gaļas āmuriņu, pārkaisa ar pipariem un sāli. Olas sakuļ ar pienu (2 ēdamkarotes un 1 olu). Karbonādes šķēles apviļā miltos, tad olā, pēc tam – rīvmaizē, liek uz pannas sakarsētos taukos un cep mērenā karstumā dzeltenīgi brūnas. Gatavas atdzesē, tad kārto ovālā šķīvī, rotājot ar salātu lapām, garšaugu zaļumiem vai ar marinētiem dārzeņiem un augļiem – atkarībā no gadalaika. Pasniedz ar marinētu ķirbju vai biešu un mārrutku salātiem.

Recepte no grāmatas: Aukstais galds/O. Bardovskis. - Rīga: Avots,1991
 

Sastāvdaļas

1. Cūkas gaļa (mīkstums vai karbonāde)
700 g
2. Olas
3 gab
3. Piens
4. Milti
60 g
5. Rīvmaize
50 g
6. Sāls, pipari
7. Taukvielas cepšanai


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk