Bumbieru kompots

 03. jūlijs 2009 10:00 Recepte  skatījumi: 19300



Foto: mammamuntetiem.lv


 

Pusgatavus bumbierus nomizo, izgriež ziedu kausiņus, sagriež gareniski 4 daļās un, lai  nekļūtu tumši, tūlīt liek citronskābes ūdenī.

Sagatavotā cukura sīrupā liek nocitronskābes ūdens izņemtos bumbierus, apvāra pusmīkstus, tad sapilda dezinficētās burkās.

Sīrupuu vēlreiz uzvāra, nostādina vai izfiltrē un pārlej bumbieriem.

Kompotu pasterizē 90ºC temperatūrā: puslitra burkas aizvelcē, apgaž otrādi un atdzesē.

Lai sīrups būtu izskatīgāks, tam pievieno nedaudz jāņogu sulas.

 

Izdevniecība Jumava " Omes pavārgrāmata", 2003.

Sastāvdaļas

1. Bumbieri
1,5 kg
2. Ūdens
1 litrs
3. Cukurs
300 gr


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk