Kartupeļu biezienis ar biezpienu un žāvētu speķi Latgales gaumē

 02. jūnijs 2015 0:10 Recepte  skatījumi: 4904



Foto: Shutterstock.com


Kartupeļus ar mizu novāra vai krāsnī izcep. Speķi sīki sagriež, sīpolu sasmalcina, kopā sacep caurspīdīgus, iemaisa biezpienā. Galdā liek karsto kartupeļu bļodu un bļodiņu ar biezpienu, kas pārkaisīts ar sasmalcinātiem lociņiem vai dillēm.

Recepte no grāmatas: 444 kartupeļu ēdieni/A. Kļaviņa. – Rīga: Avots, 1986

Sastāvdaļas

1. Sīpols
1 gab
2. Žāvēts speķis
200 g
3. Biezpiens
400 gr
4. Kartupeļi
12 gab
5. Vārīta liellopa mēle


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk