Kartupeļu zupa ar desiņām

 14. februāris 2009 23:00 Recepte  skatījumi: 2558



Garšsaknes notīra, sasmalcina, liek katliņā sakarsētā sviestā un apcep, pielej ūdeni, pieliek notīrītus, gabaliņos sagrieztus kartupeļus, sāli un vāra, kamēr kartupeļi mīksti, tad pieliek tomātu biezeni, no miziņas atbrīvotas, mazos gabaliņos vai ripiņās sagrieztas desas. Visu uzvāra; pasniedzot galdā, zupas porcijā ieliek krējumu, bagātīgi pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.

A.Kļaviņa. 444 kartupeļu ēdieni. Izdevniecība Avots, 1986.

Sastāvdaļas

1. Sviests
1 ēd. karote
2. Skābs krējums
4 ēd. karotes
3. Tomātu biezenis
2 ēd. karotes
4. Ūdens
1,5 l
5. Burkāns
1 gab
6. Pētersīļi
7. Selerijas
8. Sīpoli
9. Kartupeļi
2 gab
10. Desiņas (cīsiņi, mednieku desiņas)
4 gab


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk