Necepta siera kūka

 14. februāris 2009 18:00 Recepte  skatījumi: 7784



Cepumus (sasmalcinātus) un liķieri sajauc ar mīkstu sviestu. Vajadzīga tortes veidne ar noņemamām malām. Veidnē, rūpīgi piespiežot, liek sagatavoto masu un noliek vēsumā. 2 tējkarotes želatīna uzbriedina un izšķīdina. Philadelphia sieram pieliek saberztu biezpienu, cukuru, citrona sulu, rīvēto miziņu. Masai pieliek želatīnu, iemaisa saputotu saldo krējumu. 1/3 masas liek veidnē virs pamatnes, pārklāj ar ievārījumu kam pievieno 1 tējkaroti uzbriedinātā un izšķīdinata želatīna. Pārklāj ar pārējo saputoto masu, izlīdzina (līdzinot var atstāt tādu kā kupolu). Kūku liek ledusskapī uz dažām stundām. Izņem no veidnes un pārkaisa ar sadrupinātiem bezē cepumiem.

Sastāvdaļas

1. Želatīns
3 tējkarotes
2. Rīvēta citrona miziņa
1/2 citrons
3. Citrona sula
1 ēd. karote
4. Cukurs
60 gr
5. Saldais krejums
150 gr
6. Ķiršu ievārījums
1/2 glāze
7. Biezpiens (labāk vājpiena)
250 gr
8. Philadelphia (vai cits krējumsiers)
250 gr
9. Liķieris
1 ēd. karote
10. Sviests
60 gr
11. Cepumi
150 gr
12. Bezē cepumi
50 gr


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk