Daudzbērnu ģimeņu bērni no nākamā gada braucienos vairs nevarēs izmantot vecāku "3+ Ģimenes karti"

Daudzbērnu ģimeņu bērni no 2020.gada reģionālajos pasažieru pārvadājumos vairs nevarēs izmantot vecākiem izsniegto "3+ Ģimenes karti" un braukšanas maksas atlaides saņemšanai būs jāuzrāda sava karte, trešdien žurnālistiem sacīja Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš.
 

FOTO: Shutterstock.com

 

Lai saņemtu braukšanas maksas atvieglojumu, braucot reģionālā maršruta autobusā vai vilcienā, daudzbērnu ģimenes loceklim ir jāuzrāda "3+ Ģimenes karti" kopā ar pasi, ID karti vai attiecīgi skolēna vai studenta apliecību.

Pašreiz skolēniem un studentiem līdz 24 gadu vecumam ir iespēja uzrādīt arī vecāku "3+ Ģimenes karti", ja tajā ir norādīts attiecīgās personas vārds un uzvārds, taču, ņemot vērā Ministra kabineta noteikumus par valsts atbalsta programmas "Latvijas Goda ģimenes apliecība "3+ Ģimenes karte"" īstenošanas kārtību, no 2020.gada skolēniem un studentiem līdz 24 gadu vecumam būs nepieciešams uzrādīt savu personalizēto "3+ Ģimenes karti".

Tādējādi Autotransporta direkcija aicina daudzbērnu ģimeņu vecākus savlaicīgi vērsties Sabiedrības integrācijas fondā (SIF) un pasūtīt "3+ Ģimenes karti" saviem bērniem. Pieteikties kartei ir iespējams mājaslapā godagimene.lv vai mobilā lietotnē "3+ karte". Tās izgatavošanas laiks ir līdz 45 dienām.

"3+ Ģimenes karti" atlaidēm reģionālo maršrutu autobusos un vilcienos var izmantot kopš 2017.gada jūlija. Sākotnēji tā paredzēja atlaidi 25% apmērā viena brauciena biļetei un 20% apmērā abonementa biļetei, bet no 2018.gada septembra viena brauciena biļetei noteikta 90% atlaide skolēniem un studentiem, bet 50% atlaide - vecākiem, savukārt abonementu biļetēm noteikta 40% atlaide. Tāpat "3+ Ģimenes kartes" īpašniekiem reģionālo maršrutu autobusos un vilcienos ir 100% atlaide valsts svētkos - 4.maijā, 11.novembrī un 18.novembrī.

Reklāma
Reklāma

Latvijas Goda ģimenes apliecība "3+ Ģimenes karte" ir valsts atbalsta programma daudzbērnu ģimenēm, kas sniedz iespēju saņemt dažāda veida atvieglojumus un priekšrocības, tostarp braukšanas maksas atvieglojumus reģionālajā sabiedriskajā transportā. Apliecību var iegūt ģimenes, kurās aug trīs un vairāk bērni vecumā līdz astoņpadsmit gadiem vai pilngadīgi šādas ģimenes bērni, kuri nav sasnieguši 24 gadu vecumu un mācās vispārējās, profesionālās, augstākās vai speciālās izglītības iestādēs.