Iepazīšanās internetā un randiņi: "slidenākās" lietas, kas cilvēkiem visvairāk nepatīk citu uzvedībā

Mūsdienu iepazīšanās pasaule ir kā mīnu lauks - nekad nezini, vai cilvēks, ar kuru saraksties internetā, ir tas, par ko uzdodas. Un, kad iepazīšanās no virtuālās pasaules pārceļas uz reālo, neveiksmes draudi nekur nepazūd, jo lasīšanas etiķetes risks joprojām ir spēkā, raksta independent.co.uk.

 

FOTO: Shutterstock.com

Pēc jaunākā pētījuma datiem, pat 84 procenti britu ir bijuši situācijā, ka viņu atbaida ziņas, ko rakstījis cilvēks, ar kuru viņi kontaktējas virtuāli. 

Un visvairāk kaitinošā lieta, ko kāds var izdarīt diezgan agrīnā iepazīšanās stadijā (tas ir, pirmajā, otrajā vai trešajā iepazīšanās reizē) ir atbildēšana uz tikai vienu jautājumu, kaut arī jautājumi bijuši vairāki (40%). Šādus datus apkopojis interneta iepazīšanās portāls Match.com, kura aptaujā piedalījās 500 britu vecumā virs 25 gadiem.

Savukārt 35% aptaujas dalībnieku atzīst, ka pārāk liels ziņu daudzums tāpat var atbaidīt no jebkuras vēlēšanās turpināt satikties. Tas pats sakāms par garlaicīgu selfiju sūtīšanu (34%). Un, kaut arī ir cilvēki, kuriem patīk izmantot emocijzīmes, pārāk bieža to lietošana 39% respondentiem iznīcina jebkādu vēlmi turpināt kontaktēšanos ar šo cilvēku.
 

Interesanti ir arī tas, ka pāriem, kuri uztur attiecības, ir atšķirīgi sarakstīšanās stili. Vieni sarakstās visas dienas garumā, savukārt citi saņemtās ziņas apskatās (un atbild) tikai vienreiz vai divreiz dienā.

Patiesību sakot, gandrīz divas trešdaļas (63%) aptaujas dalībnieku atzīst, ka viņiem labāk patīk saņemt vienu jēgpilnu ziņu dienā, nekā biežus un mazāk personiskus vēstījumus.

Runājot par īsziņu saturu, garlaicīgi selfiji (34%) un slikta gramatika (32%) ir lietas, kuras kaitina visvairāk. Tiesa, sievietes vairāk satrauc gramatiskās kļūdas, vīriešiem tas nav tik svarīgi.

Tāpat arī sievietēm biežāk ir iebildumi pret dažādiem mīļvārdiņiem, piemēram, "dārgumiņ", "mīļumiņ" nekā stiprā dzimuma pārstāvjiem (attiecīgi 35% un 22%).

 

6 lietas, kuras visvairāk atbaida no vēlmes iepazīties tuvāk:
1. Viena atbilde uz vairākiem jautājumiem, kuri tika uzdoti pēdējā īsziņā (40%)

2. Bombardēšana ar pārāk daudzām ziņām (35%)

3. Garlaicīgi selfiji (34%)

4. Pārāk ilgi jāgaida atbilde uz īsziņu (33%)

5. Slikta gramatika (32%)

6. Mīļvārdiņi - tādi kā "dārgumiņ", "mīļumiņ" (28%)

Reklāma
Reklāma


5 emocijzīmes, kuras visvairāk atbaida no turpmākas sarakstes
1. Kaka (26%);

2. Baklažāns (17%);

3. Smejošais velniņš (8%);

4. Muskuļotā roka (8%);

5. Seja ar piemiegto aci un izbāzto mēli (6%).
 

5 emocijzīmes, kuras cilvēki visbiežāk izmanto flirtējot:
1. Seja, kura sūta skūpstu (27%);

2. Seja ar sirds formas acīm (18%);

3. Seja ar piemiegto aci (17%);

4. Lūpas, kuras gatavojas skūpstam (13%);

5. Seja ar piemiegtu aci un izbāztu mēli (13%).

 

Informācija no portāla Jauns.lv