"100 tēti Latvijai" tētu un bērnu vasaras izlūkbrauciens. FOTO

Gaidot “Tēva dienas festivālu 2018”, kustība “100 tēti Latvijai” aicināja tētus kopā ar bērniem augustā piedalīties aizraujošā izlūkbraucienā uz Esena dārziem

Īpašā tētu un bērnu diena. Foto: Artūrs Ķipsts

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Īpašā tētu un bērnu diena. Foto: Artūrs Ķipsts

Tētu un bērnu ekspedīcija 15. augustā devās izpētīt Esena dārzus Rīgā, Pārdaugavā. Tēti kopā ar bērniem varēja braukt ar laivām un SUP dēļiem, makšķerēt, spēlēt sporta spēles, cept picas brīvdabas picērijā, atpūsties un ekspedīcijas noslēgumā arī baudīt kopīgu pikniku. Ekspedīciju vadīja četru bērnu tētis Ansis Bogustovs. 

 

 

“Izlūkbraucienu ideja ir dot tētiem un arī vectēviem un krusttēviem iespēju pavadīt laiku ar bērniem, mesties piedzīvojumos un apgūt jaunas lietas. Šo braucienu tradīciju aizsākām šī gada maijā, kad vairāk nekā 50 tētu un bērnu devās izzināt Latvijas mežu bagātības Vidzemē. Viens no ekspedīcijas dalībnieku ieguvumiem ir arī pieredzes apmaiņa bērnu audzināšanā ar citiem tētiem un tēta lomas stiprināšana ģimenē,” stāsta Inga Akmentiņa-Smildziņa, vecāku organizācijas Mammāmuntētiem.lv vadītāja un projekta “100 tēti Latvijai” idejas autore. 

 

Reklāma
Reklāma

Trešā “100 tēti Latvijai” ekspedīcija norisināsies 29. augustā Vidzemē, Ādažu pusē. Dalība abās ekspedīcijās tētiem un bērniem ir bez maksas, tāpēc vietu skaits ir ierobežots. Dalībnieki aicināti pieteikties, rakstot uz e-pasta adresi: fonds@mammamuntetiem.lv.

 

Kustību “100 tēti Latvijai” organizē Latvijas vecāku organizācija Mammamuntetiem.lv, un tās mērķis ir veicināt tēva un bērna brīvā laika pavadīšanu kopā. Lielākais kustības notikums ir “Tēva dienas gājiens un festivāls 2018”, kas šogad notiks 9. septembrī Vērmanes dārzā, Rīgā. Ar festivāla  programmu un daudzveidīgajām aktivitātēm iespējams iepazīties šeit. Pasākums ir iekļauts Latvijas simtgades programmā un norisinās Latvijas Goda ģimenes gada ietvaros.

Goda Ģimenes gads