Vasara – labiekārtošanas un remontu sezona

Vasara ir remontu un būvniecības darbu sezona. Teju katrs zinās kaimiņu vai paziņu, kurš ķēries pie savas dzīvesvietas uzlabošanas vai atjaunošanas. Lūk, padomi visiem, kas arī vēlas uzlabot savu dzīves telpu – kā to sākt un kam pievērst uzmanību.

Lai veiktu remontu, svarīgi ir likt lietā savu izdomu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lai veiktu remontu, svarīgi ir likt lietā savu izdomu.

Pirms sākat plānot un veikt darbus, vispirms apzinieties, kādēļ to vēlaties darīt un kāds ir mērķis jeb rezultāts, ko vēlaties sasniegt. Apziniet savas finansiālās iespējas, taču arī ļaujiet savai izdomai vaļu – reizēm tiešām efektīvu rezultātu var sasniegt salīdzinoši vieglā, lētā, taču netradicionālā veidā.
Pirms dodieties uz būvniecības vai kādu citu specializēto veikalu pēc nepieciešamajiem materiāliem rūpīgi izmēriet, izrēķiniet un sarakstiet visu, kas jums ir jau mājās un, kas vēl ir nepieciešams. Zelta padoms – pirms dariet vai pērciet, nomēriet visu septiņas reizes, lai būtu pilnībā pārliecināti. Ja jums nav konkrēts termiņš, kurā ir jāiekļaujas, tad varbūt ir iespējams izmantot veikalos pieejamās akcijas un nepieciešamos materiālus iepirkt pakāpeniski un lētāk.
 

Reizēm tiešām efektīvu rezultātu var sasniegt salīdzinoši vieglā, lētā, taču netradicionālā veidā.


Vēl viens svarīgs aspekts – darbus veiksiet paši vai piesaistīsiet profesionāli. Profesionālis darbus veiks ātrāk un kvalitatīvi, taču tas izmaksās dārgāk. Ja jums ir laiks, prasmes vai prasmīgi draugi, kuri ir gatavi nākt palīgā, remonta izmaksas var ievērojami sarukt. Protams, šajā gadījumā jāņem vērā tas, ka remonta darbi paņems visu jūsu brīvo laiku un kādā brīdī tas var  izraisīt arī negatīvas emocijas.
Nebaidieties būt netradicionāli, jo mūsdienās ļoti populāri ir veidot mēbeles un dizaina elementus no otrreiz pārstrādātām lietām – palešu gultas, galdi, kuru virsma ir durvis vai kāds cits elements, dažādas caurules kā praktiski dizaina elementu un tamlīdzīgi. Ja esiet par šādiem risinājumiem, tad iedvesmu var smelties arī interneta vidē, kurā var atrast dažnedažādus risinājumus ar plašu materiālu klāstu, ko var realizēt mājas apstākļos.
 

Reklāma
Reklāma

Nebaidieties būt netradicionāli, jo mūsdienās ļoti populāri ir veidot mēbeles un dizaina elementus no otrreiz pārstrādātām lietām – palešu gultas, galdi, kuru virsma ir durvis.



Gadījumos, ja rodas kādi neparedzēti papildus darbi vai nepieciešami papildus materiāli, iesakāms atgriezties pie remonta plāna un veikt tajos labojumus: pārskatīt laika un finansiālos ieguldījumus. Ne vienmēr, ja rodas šādas situācijas, ir jāaptur darbi, palīdzēt var gan ātrais kredīts, gan patēriņa kredīts, lai ātri reaģētu uz situāciju un neapturētu jau iesāktos darbus.