Muzeju nakts visai ģimenei. 10 interesanti objekti

Kur vislabāk doties ar bērniem "Muzeju naktī"? Šeit ir apkopoti tieši tie muzeji, kuri ir parūpējušies par visiem!

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

 

Kas paslēpies hiperreālismā?
LATVIJAS NACIONĀLĀ MĀKSLAS MUZEJA IZSTĀŽU ZĀLE ARSENĀLS

“Arsenāls” šogad piedāvā ne vien apskatīt ārkārtīgi interesanto izstādi “Hiperreālisms. Laikmeta variācijas Latvijā”, bet arī kopīgi meklēt izstādes darbos apslēptos pavedienus, un, atrodot slepeno paroli, iegūt nelielu balviņu! Īpaši ieinteresētākajiem ir iespēja piedalīties “Instagram” akcijā, kurā jāmeklē, jāimitē un jāpapildina izstādē apskatāmos mākslas darbus, izmantojot īpašu mirkļbirku, pēc tam piedaloties loterijā.
 


Laika rotaļas 
RĪGAS VĒSTURES UN KUĢNIECĪBAS MUZEJS
Kuģniecības muzejā varēsiet piedzīvot ārkārtīgi daudz ekspress izstādes par un ap “laiku”. Vakara gaitā būs iepējams nofotogrāfēties arī īpašos interjeros un redzēt gan mūziķus, gan deju grupas. Pasākumu daudzveidību varēs izbaudīt visa ģimene, jo katram atradīsies, kas patīk! Nakts pūcēm noslēgumā būs pieejams arī atvērtais mikrofons, kurā varēsiet kreatīvi izpausties.
 

Kas es būtu bez savas mākslas?
LATVIJAS NACIONĀLAIS MĀKSLAS MUZEJS
Varenākajā muzejā varēs aplūkot vairākas ekspozīcijas, ieskaitot “Latvijas Arhitektūras gada balva 2017: nominanti”, kas būs papildināts ar videofilmām un vizualizācijām.Turklāt, mazajiem muzeja apmeklētājiem būs iepēja vērīgi ielūkoties mākslas darbos un atrast ekspozīcijā dažādus dzīvniekus.


Laika pavēlnieki
LATVIJAS LEĻĻU TEĀTRIS
Latvijas Leļļu teātris piedāvās bērniem visdraudzīgāko vakaru, uz kuru aicinās Laika pavēlnieki – viņu vadībā laiks tiks fiksēts un paildzināts. Itin visi Leļļu teātra apmeklētāji kļūs par Laika pavēlnieku akcijas dalībniekiem – būs iespēja iziet caur laika tuneli, kurā notiks Leļļu teātra topošo aktieru performances.
 

Civilās aizsardzības inventāra privātās kolekcijas izstāde
THE BUNKER
Piedzīvojumus meklējošām ģimenēm, kas grib piedzīvot kaut ko “skarbāku”, ir iespējama ekskursija bumbu patvertnē, civilās aizsardzības inventāra apskatīšana, kā arī aizsardzības inventāra pielaikošana!

 

Laiks pirms savas valsts
LATVIJAS NACIONĀLAIS VĒSTURES MUZEJS
Latvijas Nacionālajā Vēstures muzejā visi varēs ģimeniski macīties par dzimteni, kā arī skolu pirms 100 un vairāk gadiem. Ģimenes ar bērniem tiek aicinātas apgūt prasmi rakstīt un lasīt vecajā drukā, lasīt un ilustrēt pasakas, un minēt mīklas!


In tempus veritas (Laikā ir patiesība)
LATVIJAS DABAS MUZEJS
Dabas muzejā visa ģimene varēs izzināt četras īpašas augu un dzīvnieku sugas, kas raksturo tieši Latvijas dabas attīstības laika līniju un noskatīties arī animācijas filmu „Laika vilciens”, kas vienkāršā veidā izskaidro klimata, dzīvnieku un augu valsts veidošanos pēc pēdējā leduslaikmeta.
 

Reklāma
Reklāma

Nosit laiku muzejā!
ŽAŅA LIPKES MEMORIĀLS
Ja Tava ģimene lepojas ar savu aktivitāti, tad nepalaidiet garām Ž. Lipkes memoriālu, kur notiks gan Orientēšanās spēle, gan “Salas dārgumu medības”, gan radošās darbnīcas bērniem! Papildus visām šīm aktivitātēm varēsiet doties gan ekskursijās, un izbaudīt vakara koncertu „Laiks Pēterim Dragunam”.
 

Brauciens Rīgas Motormuzeja laika mašīnā
RĪGAS MOTORMUZEJS
Muzeju naktī jau pa dienu Motormuzeja apmeklētāji varēs doties alegoriskā braucienā ar laika mašīnu, atgriežoties auto ēras pirmsākumos un piedzīvojot auto attīstību 20.gadsimta garumā. Muzejā var apskatīt unikālus Kremļa limuzīnus, leģendārus sacīkšu spēkratus, mūsdienu auto zīmolu „vectētiņus”, nostaļģiju raisošas padomju mašīnas un Latvijas autobūves vēsturi!

Spēlējamies visu LAIKU ( mūžu)
LATVIJAS ETNOGRĀFISKAIS BRĪVDABAS MUZEJS
Latvijas Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā būs gan spēles, gan rotaļas dabā pilnīgi visai ģimenei! Spēlēsiet ne tikai senākas lauku spēles, kuras bērni spēlējuši ejot ganos, bet arī izbaudīsiet mūsdienu aktivitātes brīvā dabā. Pasākumu apskats tapis sadarbībā ar kurp.es pasākumu atlases platformu, kur var atrast vairāk bērnu pasākumus.

 

Ar visu "Muzeju nakts 2017" programmu var iepazīsies šeit. 

 

Nedēļas pasākumu ceļvedis tapis sadarbībā ar pasākumu apkopošanas platformu Kurp.es.