Intuitīvas un kvalitatīvas valodu apmācības aplikācijas. Mācies valodu telefonā!

Aplikāciju veikalos ir neskaitāmas valodu apguves lietotnes. Tomēr, kā atzīst valodu apmācības eksperti, ne viss, kas tiek piedāvāts, ir efektīvs. 

Svešvaldodu apguves aplikācijas ļauj ne tikai uzlabot valodu prasmes, bet sazināties ar cilvēkiem visā pasaulē

FOTO: Shutterstock.com

Svešvaldodu apguves aplikācijas ļauj ne tikai uzlabot valodu prasmes, bet sazināties ar cilvēkiem visā pasaulē

Šajā rakstā ir apkopotas valodu apmācības aplikācijas, kas atzīstas par labām un efektīvām visā pasaulē. Tās ir atraktīvas, interaktīvas un ļauj komunicēt ar valodas reālajiem lietotājiem. 


Izlasi arī: Pieci svarīgi kritēriji, pēc kuriem izvērtēt labas valodu apguves aplikācijas

 

Duolingo
Viena no populārākajām valodu apguves aplikācijām ir "Duolingo”. To ir instalējuši ap 100 miljoniem lietotāju, kas vēlas apgūt kādu no vairāk nekā 80 piedāvātajām valodām.  Aplikācijas pluss un vienlaikus arī mīnuss ir tas, ka to var izmantot apmācībā tad, ja labi pārzināt kādu no pasaules populārākajām valodām - angļu, vācu, krievu, spāņu, franču....? Lietotne vienu no šīm valodām piedāvā instalēt kā "pamatvalodu", caur kuru tiek mācīta jaunā valoda. Tādējādi ir iepēja gan atkārtot jau zināmo valodu, gan mācīties jaunu valodu. Instalējama arī datorā. 

 

HelloTalk
Lietotne "HalloTalk" saved kopā tos, kas mācās valodu ar tiem, kam šī valoda ir dzimtā. Sameklējot piemērotu sarunbiedru, tālāk var komunicēt WatsApp. Aplikācijā ir iebūvētas iespējas labot tekstu, ierunāt vēstījumu, izmantot automātisko vārdnīcu, ja tiešsaistes sarunas laikā aizmirstas kāds vārds.
Lietotāji var atzīmēt savas iecienītākās frāzes vai teikumus, kurus vēlas īpaši iegaumēt. Ja patiešām trūkst vārdu, var likt lietā daudzveidīgas emociju sejiņas. 

 

Mindsnacks

Valodas apguve kā spēle ir viena no veiksmīgas aplikācijas pazīmēm. "Mindsnacks" ir viena no šādām aplikācijām, kas mācību procesu pārvērš par spēli.
Iespēja izvēlēties vienu no deviņām valodām un apgūt to caur spēles elementiem. Īpaši aizraujoši tas varētu būt bērniem. Izspēlējot vienu no līmeņiem, tiek piedāvāts nākamais valodas apguves līmenis. Pamata versija šai aplikācijai ir bezmaksas. Izspēlējot noteiktu spēļu skaitu, par tālāko aplikācijas izmantošanu ir jāmaksā.

 

Reklāma
Reklāma

Busuu
Vēl viena ļoti populāra un visā pasaulē atzīta valodu apmācības programma "Busuu" 12 pasaules populārāko valdu apmācībai.
Mācību procesā apgūst vārdus, tad teikumus, tāpat ir iespēja noklausīties, kā šo frāzi pareizi jāizrunā. Programma izveidota, piedāvājot vārdus un frāzes par noteiktām tēmām. Ja nepieciešams sarunvalodas minimums pirms došanās uz citu valsti, ir speciāla “travel course” jeb " ceļotāja kurss" ar pašiem sarunvalodas pamatiem.  Eksperti īpaši novērtē to, ka aplikācija piedāvā tiešsaistē sazināties ar cilvēkiem, kam izvēlētā valoda ir dzimtā, un lūgt palīdzību izrunā vai valodas lietošanā. Datorā instalējamā versijā iespējams on-line sarunāties ar valodas lietotājiem citās valstīs.  Aplikācijai ir bonusi sistēma un arī maksas versija dziļākai valodas apguvei.


Babbel
13 valodas piedāvā apgūt aplikācija "Babbel". Izejot 40 stundu kursu, tālākā valodas apguve jau ir par maksu.  Apmācība sākas ar vienkāršāko vārdu apguvi, kas vēlāk tiek iesaistīti teikumos un frāzēs. Pēc tam seko dialogu veidošana. Izrunas trenēšanai var ierunāt tekstu telefonā un pārbaudīt, vai aplikācija to novērtē kā atpazīstamu runu. Instalējot aplikāciju datorā, tiek piedāvāts arī nelieks ieskats valsts kultūrā un vēsturē, kuras valodu apgūstat. Ir interesanti! Ir iespēja ielādēt telefonā uzdevumus, kas ir apgūstami arī off-line versijā. 

 

Memrise
 "Memerise"  piedāvā apgūt teju jebkuru valodu, kas ienāk prātā un pat izveidot pašiem savu valodu ar savu vārdu krājumu, vai arī iemācīties, piemēram, specifiskus terminus no Harija Potera japāņu valodas versijas.  
Mācoties svešvārdus, tiek izmantotas speciālas emociju zīmes vai asociācijas, kas palīdz iegaumēt jauno vārdu. Var pievienot pats savu emociju, kas palīdzēs iegaumēt grūtākos vārdus. 
Aplikācija vairāk atgādina spēli, kurā var komunicēt  un sacensties ar citiem valodas studentiem. Zināms, ka sacensības gars un konkurence būtiski uzlabo valodas apguves motivāciju.  Īpaši izstrādāts algoritms aprēķina, kurs no vārdiņiem ir jāatkārto papildus. 
 


MosaLingua
Aplikācija "MosaLingua", kas piedāvā gan tradicionālo apmācības programmu - jaunus vārdiņus, frāzes un dialogus, gan arī īpašo kursu specifiskās tēmās, ja, piemēram, ierodoties viesnīcā kādā valstī, nezināt, kādas frāzes lietot reģistratūrā vai vietējā krodziņā. Tādējādi aplikācija ir sevišķi noderīga tiem, kas dodas ceļojumos. Aplikācijā izmantotā metodika iesaista visus uztveres un iegaumēšanas kanālus - redzi, dzirdi, runu un arī rakstīšanu. Daļa no pakalpojumiem ir par maksu. Pašus pamatus gan var apgūt bez maksas.

 


HiNative
"HiNative" ir valodas apmācību programma, kas balstās uz jautājumu uzdošanu un atbilžu saņemšanu no tiem, kam apgūstamā valoda ir dzimtā.  Nāksies pārvarēt savus runas kompleksus, lai iesaistītos šajā lielajā sarunu platformā.  Te pieņemts uzskatīt, ka neviens jautājums un neviena tēma nav tik muļķīga, lai par to pasmīnētu vai ignorētu.  Aplikāciju var instalēt arī datorā, tā ir bez maksas.

 

 


 

Pronounce It Right

Ir neskaitāmas aplikācijas, kas piedāvā atskaņot vārdus un frāzes, par kuru izrunu neesat pārliecināts.  Izmēģiniet, kura no tām ir visērtākā lietošanai. Daļai no tām ir jāieraksta vārds, bet citas uztver skaņu un piedāvā kādu no vārdnīcā reģistrētajiem variantiem. Piemēram, aplikācija "Speak English Pronunciation"  pat grafiski attēlo, kā būtu jāvirza mēle un lūpas, lai jaunvārds tiktu izrunāts pēc iespējas tuvāk oriģinālam.