Atklāj sevī mākslinieku ar doodle! Jauns hobijs visai ģimenei

Pasauli iekaro doodle. Grāmatu veikalu plaukti ir pilni ar gatavajiem zīmējumiem, kurus atliek vien izkrāsot, pieejamas arī apmācošas grāmatas, kur smalki aprakstīts kā to dara.

Atklāj sevī mākslinieku ar doodle! Jauns hobijs visai ģimenei

FOTO: Shutterstock.com

Pasauli iekaro doodle. Grāmatu veikalu plaukti ir pilni ar gatavajiem zīmējumiem, kurus atliek vien izkrāsot, pieejamas arī apmācošas grāmatas, kur smalki aprakstīts kā to dara. Kad redz attēlu, liekas, ka nekad tā nevarēsi - „te jābūt talantam, to var tikai mākslinieki”. Nebūt nē! Ja apgūsi tehniku soli pa solim, sapratīsi, ka izcilu mākslas darbu var izveidot pat bērns! Katrs no mums neapzināti jau ir mēģinājis zīmēt doodle tehnikā, iekrāsojot rūtiņas klades malās, vai runājot pa telefonu un zīmējot aplīšus, līnijas, kvadrātiņus, zvaigznes, punktiņus utt. Šie grafiski elementi arī kalpo par pamatu doodle.

Kas būs nepieciešams? Krāsainie zīmuļi vai flomasteri un gēla pildspalva vai melnais flomāsteris ar smalko uzgali, lai veidotu kontūras. Tu vari izvēlēties gatavo kontūru (no grāmatas vai ielādēt no interneta) vai uzzīmēt pats. Nav jāveido sarežģītie zīmējumi. Der puķes, mājiņas, dažādu dzīvnieku silueti. Tie var būs grafiski, komiski – pafantazē kopā ar bērniem. Doodle tehnikā daudz svarīgāks ir ar ko tu piepildīsi kontūru. Vari sadalīt to vairākās zonās un tad katru aizpildīt ar savu ornamentu. Seko, lai būtu gan baltie, gan melnie laukumi. Var atstāt melnbaltu zīmējumu un var pēc tam izkrāsot.

Doodle ne tikai attīsta iztēli, kompozīcijas un krāsu izjūtu, bet arī nomierina. Ne velti daudzas grāmatas saucas Zen Doodle un ir domātas pieaugušajiem.

Reklāma
Reklāma

Vēlāk vari izveidot veselo ģimenes albūmu ar doodle zīmējumiem, pasūtīt kalendāru vai nodrukāt savu mākslas darbu uz T-krekla. Starp citu, perfekts papildinājums personīgajai pavasara-vasaras apģērbu kolekcijai, ko noteikti pamanīs un novērtēs.