Nobalso par labāko Latvijas pludmali

Sākusies cīņa par Piekrastes balvu. Ikviens Latvijas iedzīvotājs aicināts nobalsot par labāko, mīļāko, sakoptāko piekrasti Latvijā, lai šī pludmale nākamajā sezonā varētu lepoties ar īpašo atzinības zīmi.

Šī gada Piekrastes balvas vadmotīvs ir daudzveidība un sakoptība.

FOTO: Marika Eglīte

Šī gada Piekrastes balvas vadmotīvs ir daudzveidība un sakoptība.

 

No 28.jūlija interneta vietnē http://www.manajura.lv/lv/piekrastes-balva/ var balsot par labāko, mīļāko, sakoptāko piekrasti Latvijā. Atdot balsi savai pludmalei aicināts ikviens, jo Piekrastes balvas mērķis ir noskaidrot un apbalvot iedzīvotāju iemīļotāko piekrasti.

 

Piekrastes balvas izcīņa norisinās sadarbībā ar Zilā Karoga kampaņu, kas Latvijā apvieno tās pašvaldības, kas iegulda darbu un pūles atbildīgā piekrastes apsaimniekošanā.

 

Vides izglītības fonda ieviestā Piekrastes balva jau otro gadu aicina izvēlēties Latvijas labāko peldvietu, kas iegūs Piekrastes balvu – atzinības zīmi, ar ko lepoties visas nākamās sezonas garumā. 

 

Šī gada Piekrastes balvas vadmotīvs ir daudzveidība un sakoptība. Izvēloties favorītu starp izvirzītajām peldvietām, iedzīvotāji aicināti vērtēt, kura no iemīļotajām vietām atbilst šiem kritērijiem. 

 

Reklāma
Reklāma

Šogad Piekrastes balvu izcīna Latvijas labākās peldvietas no Rīgas, Jūrmalas, Liepājas, Ventspils, Engures, Kuldīgas, Saulkrastiem, Daugavpils un Jēkabpils. Piekrastes balvas Atklājuma nominācijā iespējams norādīt savu mīļāko peldvietu, ja tās nav izvirzīto 9 peldvietu sarakstā. Balsošana notiks līdz 1. septembrim.

 

2013. gada Piekrastes balvu sīvā konkurencē ar vairāk nekā 6 000 balsu izcīnīja Limbažu Lielezera peldvieta

 

Piekrastes balva tradicionāli tiek izsludināta vērienīgākās jūras piekrastei veltītās vides kampaņas/ekspedīcijas Mana jūra 2014 laikā. Mana jūra sākās 2. jūlijā uz Lietuvas/Latvijas robežas. Katrā posmā dalībnieki veic jūras piesārņojošo atkritumu situācijas izvērtējumu, Mazo talku, kā arī padziļinātu piekrastes apsaimniekošanas situācijas izpēti. Sekot līdzi piekrastes piesārņojuma datiem var Vides izglītības fonda Twitter kontā https://twitter.com/videsfonds. Šonedēļ Mana jūra dalībnieki mēro pēdējo – Vidzemes jūrmalas posmu. Ekspedīcija finišēs 1. augustā Ainažos.

 

Pieteikties ekspedīcijai var www.manajura.lv vai zvanot ekspedīcijas vadītājam Uldim Moram (t. 26440598).