Sinepju – ķiploku gurķi ziemai. Īpaša recepte no māsas pavārgrāmatas

 01. augusts 2013 14:20 Inga Akmentiņa-Smildziņa, mammamuntetiem.lv Recepte  skatījumi: 40065

 
Nedēļas nogalē no savas māsas Agitas, kas ar gatavošanu uz “tu”, nočiepu fantastiski gardu gurķīšu recepti – sinepju un ķiploku marinādē. Šādi gurķus var pagatavot arī tūlītējai apēšanai!



Foto: Shutterstock.com

Šādi gurķus var pagatavot arī tūlītējai apēšanai!


 
Sastāvdaļas:
Gurķi 4kg
Eļļa 1 glāze
Etiķis 1 glāze
Sāls 100g
Cukurs 1 glāze
Sinepju pulveris 1 ēd.k.
Sasmalcināti ķiploki 3 ēd.k.
 
Gatavošana:
1. Gurķus sagriež gareniski 4 šķēlēs.
2. Pagatavo marinādi no norādītajām sastāvdaļām – eļļas, etiķa, sāls, cukura, sinepju pulvera un ķiploka.
3. Marinādi pārlej gurķus un visu pamatīgi samaisa. Neraizējies – sākumā šķitīs, ka marinādes šķidruma faktiski nav! Bet būsi pārsteigts ieraugot, cik šķidruma gurķos būs nākamajā rītā. :)
4. Tātad gurķus ieliek uz nakti ledusskapī.
5. Nākamajā dienā gurķus sapilda burkās, karsē 80 grādu temperatūrā 30 minūtes, un karstās burkas aizvāko. 


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Esi man blakusLasīt vairāk

Lasi vēl

Reklāma

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk