Kā uzglabāt gurķus pirms marinēšanas, lai tie nesavīst un nebojājas

Pienācis laiks novākt dārzā izaudzēto gurķu ražu, taču, ko darīt, ja uzreiz sākt marinēšanas darbus nav iespējams? Cik ilgi un kā uzglabāt gurķus svaigā veidā, lai tie nesabojātos?
Ko iesākt, ja visus gurķus samarinēt uzreiz nav iespējams?

FOTO: Shutterstock.com

Ko iesākt, ja visus gurķus samarinēt uzreiz nav iespējams?

  • Lai gan ledusskapis nav gurķu uzglabāšanai piemērota vieta, tomēr karstā laikā tos vari uz pāris dienām ielikt dārzeņu plauktā. Ja gurķu nav daudz, tos pirms likšanas ledusskapī ietin samitrinātā lina vai kokvilnas dvielī; ja gurķu daudz, saliec tos bļodās, katru apklāj ar mitru dvieli un tad liec ledusskapī.
  • Arī tad, ja gurķus uzglabā istabas temperatūrā, ieteicams tos pārklāt ar mitru dvieli, lai tie neizžūst. Vēl labāk noder samitrinātas mārrutku lapas.
  • Gurķus līdz konservēšanai nevajag uzglabāt blakus tomātiem, jo tad tie ātri kļūst dzeltenīgi un zaudē kraukšķīgumu. Arī no āboliem un banāniem tie jātur pēc iespējas tālāk.
  • Ja gurķi ir apvītuši, pirms konservēšanas tiem nogriez galus un uz pāris stundām iemērc aukstā ūdenī.

 

Reklāma
Reklāma

No portāla: www.jauns.lv

Saistītie raksti