Saldo piparu pākstis tomātu sulā

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas:
 

  • 16-20 saldo piparu pākstis,
  • 1 I tomātu sulas,
  • 2 tējkarotes sāls,
  • 1 tējkarote cukura,
  • 4 daiviņas ķiploka


     

Pagatavošana

Receptē dotā deva paredzēta divu litra burku piepildīšanai. Zaļas gaļīgas saldo piparu pākstis notīra, nogriež vienu galu, izņem sēklotni un blanšē 5-8 minūtes, kamēr pākstis kļūst elastīgas un var ērti iepildīt burkā. Cieši sapilda burkās, ieliek ķiploka daiviņas un pārlej ar karstu tomātu sulu, kurai klāt ir sāls un cukurs. Uz-liek dezinficētus metāla vāciņus un sterilizē: 0,5 litru burkas 60 minūtes un litra burkas 90 minūtes. Kā parasti burkas noslēdz un atdzesē. Izmanto salātu un zupu gatavošanai.

Reklāma
Reklāma