Latvijā pirmais audio spēļu kompaktdisks

„Vai arī jums, dodoties tuvākā vai tālākā  ceļojumā kopā ar ģimeni, brauciena laikā ar mašīnu ir nācies garlaikoties? Bet varbūt, esot mājās, prātu nodarbinājušas domas, ko darīt, lai bērniem būtu interesanti ar jums pavadīt laiku? Mani ir,” atklāj Aiga Jakuškina - Ādama, kura nupat realizējusi savu ideju un izdevusi disku „audio SPĒLES lieliskiem brīžiem”, kas palīdzēs kopā būšanas mirkļus padarīt vēl jaukākus.  Tajā digitālā veidā apkopotas 18 atjautības, fantāziju attīstošas un izglītojošas spēles bērniem un pieaugušajiem. Papildus diskā iekļautas dažādas sarunu raisošas tēmas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Ideja par diska izdošanu Aigai radās, braucot mašīnā. „Piederu pie tiem cilvēkiem, kuriem patīk uzturēt interesantu un jautru gaisotni. Arī braucot tālākā ceļā ar mašīnu, vienmēr esmu centusies šo laiku pavadīt saturīgi,” savā pieredzē dalās spēļu diska autore.  „Ja aptrūkstas sarunas, labs veids, kā aizpildīt klusumu, ir spēles. Parasti pati arī uzņemos organizatora lomu. Jāsaka gan, ka spēju atcerēties maksimums trīs spēles. Daudziem, arī man, mājās ir spēļu grāmata, bet kurš gan to pārlasa pirms ceļojuma vai meklē mājās, kad rodas no darbiem brīvs brīdis? Visas idejas taču rodas spontāni un vajag realizēt tūlīt!”

 

Tā Aigai radās doma interesantākās bērnībā un arī tagad radu un draugu lokā spēlētās spēles apkopot un ierakstīt diskā. „Lai vienmēr būtu pa rokai,” saka Aiga. Izvēlētās spēles nav sarežģītas un tām nav nepieciešami palīglīdzekļi. Diska autore gan atzīst, ka jaunu Ameriku nav atklājusi, tikai izdomājusi, kā mūsdienu cilvēkam spēļu pasniegšanas veidu piedāvāt ērtāku – lai nekur tālu nav jāmeklē un jāsaspringst, bet atliek tikai ieslēgt un noklausīties spēļu noteikumus.  

 

 

Lai raisītos sarunas un varētu tuvāk viens otru iepazīt, diskā bez spēlēm piedāvātas arī dažādas sarunu tēmas, ko savā starpā pārrunāt ceļojuma laikā vai tumšos ziemas vakaros, pavadot laiku mājās. Piemēram, uzdevums katram pastāstīt par savu elku ļaus atklāt, kādas īpašības tavi bērni un dzīvesbiedrs augstu vērtē cilvēkos un kam viņi grib līdzināties. „Reti esmu sastapusi ģimenes, kuras  daudz komunicē. Vieglāk ir ieslēgt televizoru vai iedot mantas, lai bērni savā nodabā spēlētos, kamēr vecāki nodarbojas ar savām lietām. Zinu, ka nav nemaz tik viegli atrast piemērotu veidu, lai izzinātu bērnu sapņus, dzīves uztveri un plānus. Diskā apkopotie uzdevumi ļaus vieglāk uzsākt šādas sarunas, vienlaicīgi laiku pavadot  jautri un aizraujoši,” teic Aiga. Arī viņas ģimenē aug meitiņa, un Aiga ir pārliecināta, ka tad, kad mazā būs paaugusies, arī viņai patiks mammas izvēlētās spēles.

 

Reklāma
Reklāma

Lai arī tās vairāk ir bērnu spēles, Aiga pēc savas pieredzes zina teikt, ka tajās aizrautīgi iesaistās arī pieaugušie un pat omītes un opīši. Savukārt viņas draugi pēc diska noklausīšanās visi kā viens atzina, ka tas viņiem noderēs arī mājas ballīšu rīkošanai. „Taču lai kur arī Jūs izvēlēsies to izmantot, būšu priecīga, ja tas dāvās Jūsu ģimenei un draugiem aizraujošākus kopā būšanas mirkļus!” teic diska autore.

 


No decembra sākuma disku varēs iegādāties lielākajās tirdzniecības vietās. Kā īpašu Ziemassvētku dāvanu to meklējiet „Spicē” un „Galleria Riga" „Ziemassvētku veikalā”. Disks ir izdots latviešu, krievu un latgaliešu valodā. 

 

 

Papildus informācija: Aiga Jakuškina-Ādama, t. (+371) 26995586

Ieskaties: www.gamesavg.com