Nepalieku stāvoklī. Mums ar vīru bioloģiskā nesaderība?

Ja kādu laiku nepiesakās kārotais mazulītis, tiek meklētas atbildes uz jautājumu -kāpēc? Vai bioloģiskā nesaderība var būt iemesls tam, ka sieviete nepaliek stāvoklī?

Ar vīru kopā dzīvojam jau četrus gadus un ļoti mīlam viens otru. Kā jau visās attiecībās, arī mēs vēlamies ģimenes pieaugumu. Pagājuši jau vairāk nekā divi gadi, taču mums joprojām neizdodas ieņemt bērniņu.

FOTO: Shutterstock.com

Ar vīru kopā dzīvojam jau četrus gadus un ļoti mīlam viens otru. Kā jau visās attiecībās, arī mēs vēlamies ģimenes pieaugumu. Pagājuši jau vairāk nekā divi gadi, taču mums joprojām neizdodas ieņemt bērniņu.

Portālam raksta kāda sieviete: "Man jau kādu laiku ir sasāpējis jautājums. Ar vīru kopā dzīvojam jau četrus gadus un ļoti mīlam viens otru. Kā jau visās attiecībās, arī mēs vēlamies ģimenes pieaugumu. Pagājuši jau vairāk nekā divi gadi, taču mums joprojām neizdodas ieņemt bērniņu. Arī pirms bērniņa plānošanas neesmu lietojusi kontracepcijas līdzekļus, kā arī nekad neesmu taisījusi abortu. Devos arī ar šo jautājumu pie daktera, kura man paziņoja, ka ar manu stāvokli viss ir kārtībā un nevajadzētu būt nekādai problēmai. Interesanti ir tas, ka vīram no iepriekšējās laulības ir trīs bērni. Ko man darīt? Vai tiešām esam tas pāris, kam nesader tā sauktie hormoni?"

Atbild auglības atpazīšanas metodes instruktore Anna Suhanova: "Vispirms gribu teikt, ka tāds termins „hormonu nesaderība” īsti nepastāv. Ir tā sauktā bioloģiskā nesaderība, kad sievietes organisms izdala antivielas pret vīrieša spermu. Pētījumi apstiprina, ka parasti tas rodas gadījumā, kad sievietei ir bijuši daudzi seksuālie partneri. Sperma ir spēcīga bioloģiskā viela, un katra vīrieša sperma ir savādāka, unikāla.

Tas, ka jūsu vīram pagātnē ir trīs bērni, nenozīmē, ka viņa auglība arī šobrīd ir līmenī. Par savu auglību ir jārūpējas!

Kad sievietei pirmo reizi ir tuvība ar kādu vīrieti, viņas organisms izdala antivielas, kad tuvība ar to pašu vīrieti turpinās, tad organisms pierod un uzņem konkrēto spermu kā pazīstamu vielu. Ja sievietei ir bijuši daudzi seksuālie partneri, tad katru reizi organisms izdala antivielas (ja vien netiek lietots prezervatīvs), un galu galā rodas imunitāte pret spermu vispār. Tiesa gan, praksē ar šādu lietu sastopas diezgan reti. To var pārbaudīt. Biežākā problēma ir simptomātiska. Ir jāzina, ka auglība nav tāda konstanta lieta, un pie noteiktiem apstākļiem var pazemināties – ja mēs runājam par vīrieti. Ir ļoti daudz ārējo apstākļu, kas vīrieša auglību var pazemināt. Viens no galvenajiem ir mazkustīgs dzīvesveids. Auglību ietekmē arī neveselīgs uzturs, paaugstināts holesterīna līmenis, pirtis, alus dzeršana, stress utt. Tas, ka jūsu vīram pagātnē ir trīs bērni, nenozīmē, ka viņa auglība arī šobrīd ir līmenī. Par savu auglību ir jārūpējas!

Lai sieviete paliktu stāvoklī, nepietiek tikai ar dzīvu olšūnu un veselu spermatozoīdu. Vajadzīga ir labvēlīga vide, kas šīs divas lietas savieno.

Reklāma
Reklāma

Es nevaru pateikt, kāda problēma ir tieši jums, tas būtu jārunā individuāli. Varu minēt kādu problēmu, kurai, manuprāt, tiek pievērsta nepietiekama uzmanība. Lai sieviete paliktu stāvoklī, nepietiek tikai ar dzīvu olšūnu un veselu spermatozoīdu. Vajadzīga ir labvēlīga vide, kas šīs divas lietas savieno. Lai ieņemtu bērniņu, nepieciešami: Dzīva olšūna + auglīgas gļotas + veseli spermatozoīdi Sākumā ir olšūna un pēdējie ir spermatozoīdi, un tos savieno auglīgas gļotas. Bez auglīgām gļotām, vai arī, ja to ir nepietiekoši, vai arī kādu iemeslu dēļ tās ir ar pazeminātu kvalitāti, stāvoklī palikt ir ļoti grūti un reizēm pat neiespējami. Auglīgās gļotas izdala dzemdes kakls laikā, kad sievietes organismā darbojas sievišķais hormons estrogēns, tā ietekmē arī nobriest olšūna. Pamatā maksts mikroflora ir skāba, un skābā vidē spermatozoīdi izdzīvot nevar. Auglīgās gļotas padara maksts vidi sārmainu – spermatozoīdi tur ne tikai spēj izdzīvot no 3-5 dienām, bet arī iegūst sava brieduma augstāko pakāpi, kā arī auglīgās gļotas kalpo kā transporta josla ceļā pie olšūnas. Auglīgo gļotu neesamība vai slikta kvalitāte ir viena no izplatītākajām pazeminātas auglības problēmām šodien. To veicina daudzi apstākļi – gan iekšējie, gan ārējie, piemēram, stress, alerģijas, imunitātes problēmas, nepilnvērtīgs uzturs, dažādas vielmaiņas problēmas, bieži tas var būt kuņģa zarnu trakta problēmas, piemēram, paaugstinātas helikobaktērijas, tāpat hroniski bronhīti arī var būt par iemeslu nepietiekamai auglīgo gļotu produkcijai. Bet, lai noteiktu, kāda problēma ir tieši jūsu gadījumā, par to ir jārunā individuāli."

 

IZLASI ARĪ: Mazulis aizvien nav pieteicies. Kāpēc?