Gaileņu karstmaizes

FOTO: Shutterstock.com

Gatavošanas laiks: 20 - 25 min., no tām krāsnī 5 - 10 min.

Maizes šķēles no abām pusēm apgrauzdē. Jāizmanto pavisam nedaudz taukvielu. Šķēles liek uz plāts, kās pārklāta ar cepamo papīru. Sēnes notīra vai notecina. Sīpolus nomizo un sasmalcina. Olīvas sasmalcina. Pannā sakarsētās taukvielās nedaudz apcep sēnes. Pievieno sīpolus un olīvas, visu īsu brīdi sautē. Uzkaisa sāli un piparus. Maisījumu ziež uz maizes šķēlēm. Uzkaisa rīvēto sieru. Karstmaizes cep krāsnī 225 grādos 5 - 10 minūtes, līdz siers izkusis un ieguvis skaistu krāsu. Sviestmaizes pasniedz ar dārzeņu salātiem.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Baltmaizes šķēles - 4 - 6.gab
  • svaigas vai konservētas gailenes - 200 - 250.g
  • Loki.saišķītis
  • Melnās olīvas bez kauliniem - 250.g
  • Eļļa - 2.ēd.k.
  • Sāls - 1/2 - 1.tējk.
  • Melnie pipari - 1/2 .tējk.
  • Rīvēts stiprs siers - 8 - 120.g