Spāņu omlete "Tortilla de Patatas". Šefpavāra Mārtiņa Rītiņa recepte

Olas tavā ikdienas ēdienkartē var būt pavisam negarlaicīgs ēdiens. 

Spāņu omlete Tortilla de Patatas. Šefpavāra Mārtiņa Rītiņa recepte

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas:

  • 500g nomizotu kartupeļu
  • 2 nomizotu balto spāņu sīpolu
  • 150ml olīveļļas
  • 6 lauku vistas olas

 

Pagatavošana

1. Pārgriež kartupeļus uz pusēm, sagriež biezās šķēlēs. Sīpolus sagriež ripiņās.

2. Lielā pannā ielej olīveļļu, uzkarsē, pievieno tai sīpolus un viegli sautē 2-3 minūtes. Pievieno kartupeļus, cep 15 minūtes, laiku pa laikam maisot, līdz kartupeļi mīksti.

3. Bļodā iesit olas. Kartupeļus un sīpolus  izceļ no pannas un iemaisa olā. Pievieno sāli pēc garšas un ļauj visai masai atdzist 15 minūtes.

Reklāma
Reklāma

4. Olu-kartupeļu masu liek  mazākā pannā un turpina cept uz lēnas uguns, izmantojot lāpstiņu, lai omlete veidotos viendabīga.

5. Pēc 3-4 minūtēm uz pannas liek palielāku plakanu šķīvi un apgriež omleti otrādi, to ieslidinot atpakaļ pannā un apcepot vēl pāris minūtes no otras puses.

6. Gatavo omleti liek uz šķīvja un pirms pasniegšanas mazliet atdzesē.

 

Saistītie raksti