Ceptas selerijas jeb seleriju karbonāde

 05. novembris 2009 22:20 Recepte  skatījumi: 9456

Ēd selerijas sakni un tievē. Lietojot uzturā selerijas, tavs organisms, tās sagremojot patērēs vairāk kaloriju nekā ir pašā garšaugā



Foto: Shutterstock.com


Notīrītas, noskalotas seleriju saknes vāra sālsūdenī mīkstas. Atdzesētas nomizo. Sagriež 0,5 cm biezās šķēlēs, apziež ar sinepēm vai tomātu biezeni, iemērcē sakultā olā, apviļā rīvmaizē un cep sakarsētos taukos brūnas. Pasniedz pie zivju un putnu gaļas ēdieniem.

Izceptās seleriju šķēles var sakārtot uz cepešpannas, šķēles pārkaisa ar sarīvētu sieru un sasmalcinātiem zaļumiem, cepeškrāsnī cep 5 - 7 minūtes.

 

Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.

Sastāvdaļas

1. Selerija
600 g
2. Sāls
3. Olas
2 gab
4. Sinepes vai tomātu biezenis
5. Rīvmaize, tauki


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk