Pecolli maģiskie triki un radošā studija Elitas Patmalnieces vadībā Jaunmoku pilī

Svētdien, 23. jūlijā, Jaunmoku pilī notiks Dārza svētki, ko šogad aizvadīs krāsaina piknika formātā. Diena būs piepildīta ar košām jaunradēm Elitas Patmalnieces vadībā, Daces un Enriko Pecolli brīnumu trikiem un citiem notikumiem.
Dārza svētki Jaunmoku pilī ir daļa no “Rožu svētkiem Tukumā 2023”. Tie pilsētā un tās apkārtnē norisinās 21.–23.jūlijā.

FOTO: Publicitātes foto

Dārza svētki Jaunmoku pilī ir daļa no “Rožu svētkiem Tukumā 2023”. Tie pilsētā un tās apkārtnē norisinās 21.–23.jūlijā.

Svētki iesāksies pulksten 11 ar amatniecības un mājražotāju tirdziņu, kurā būs iespēja iegādāties un nogaršot dažādus Latvijas labumus. “Krāsaino pikniku” svinīgi atklās divas stundas vēlāk, kad pili un tās apkārtni pāršalks Raita Ašmaņa mūzikas kvinteta trompetes skaņas.

Visas dienas garumā apmeklētāji būs aicināti piedalīties mākslinieces Elitas Patmalnieces radošajā studijā. No pulksten 13 līdz 15 māksliniece iesaistīsies kopīgā zīmēšanā un krāsošanā, piedāvājot apmeklētājiem iespēju saņemt personalizētu portreta skici. Papildus būs apskatāmi Elitas košie mākslas darbi un darinājumi, kurus varēs arī iegādāties.

Dace un Enriko Pecolli apburs ar krāsainiem brīnumiem, demonstrējot rotaļīgus un maģiskus trikus. Svētku apmeklētāji varēs atklāt ķermeņa un krāsu maģijas noslēpumus, kā arī piedalīties kāršu pils sacensībās. 

Pasākuma gaitā Jaunmoku pils dārzniece Guna Mikute klātesošos iepazīstinās ar trejkrāsu puķu dobēs veidotajiem augu un ziedu rakstiem, to audzēšanas un kopšanas specifiku. 

Dobju lokos iemājos Tukuma tēlotājmākslas studijas gleznu un biedrības “ASNI3139” tekstildarbu izstāde. Imanta Ziedoņa krāsaino pasaku fragmenti un Tukuma literātu dzejas rindas būs lasāmi uz “Krāsainiem krekliem” pils ābeļdārzā. Pils teritorijā dažādās vietās skanēs trompete, trombons, saksofons, mežrags un tuba, bet pulksten 16.30 Raita Ašmaņa vadītie kvinteta dalībnieki vienkopus satiksies un muzicēs uz pils balkona jumtiņa. Dienas gaitā būs vēl daudz citu aktivitāšu.

Reklāma
Reklāma

Dārza svētkus pulksten 18 noslēgs akustiskais koncerts, kurā muzicēs dziedātāja Aija Vītoliņa un ģitāras virtuozs Mārcis Auziņš aranžijās. 

 

Zināšanai

  • Ieeja Dārza svētkos "Krāsainais pikniks" būs bez maksas. 
  • Jaunmoku pils muzejā ieejas biļetēm 50% atlaide. 
  • Automašīnu stāvvieta jeb iebraukšana teritorijā – 2 eiro.
  • Vakara koncertā pieaugušajiem ieeja 15 eiro, Latvijas Goda ģimenes apliecība īpašniekiem – 10 eiro personai, bērniem no 7 gadu vecuma – 5 eiro. Pirmskolas vecuma bērniem bezmaksas.