Vidzemes tirgus pārvērtības: šosestdien pašmāju amatnieku un mājražotāju saiets, no pirmdienas – nakts tirgus

Vidzemes tirgū atkal solās būt rosīgi, un jau sestdien, 1. jūlijā, no plkst. 10.00 līdz 20.00 notiks gadatirgus “Kur satiekas garšas un sajūtas”.
Pašā Rīgas centrā esošajā vēsturiskajā tirgū pēc ilgāka pārtraukuma atkal valdīs liela rosība – būs gan tirgošanās, gan izklaides un viss cits, kas piedien īstam tirgum.

FOTO: Publicitātes foto

Pašā Rīgas centrā esošajā vēsturiskajā tirgū pēc ilgāka pārtraukuma atkal valdīs liela rosība – būs gan tirgošanās, gan izklaides un viss cits, kas piedien īstam tirgum.

Vidzemes tirgu aicināti apmeklēt visi Rīgas apkaimju iedzīvotāji, galvaspilsētas viesi un Dziesmu un deju svētku dalībnieki. Savus ražojumus, piena un gaļas produktus, arī dārzeņus, mājas vīnu, maizi un konditorejas preces apmeklētājiem piedāvās Latvijas zemnieku saimniecības un individuālie tirgotāji. Savu dalību pieteikuši arī vietējie amatnieki – būs nopērkami lina, vilnas izstrādājumi, adījumi, rotaslietas, koka izstrādājumi un citi amatnieku meistardarbi. 

 

Visas dienas garumā paredzēta izklaides programma ar dažādiem konkursiem, degustācijām un atrakcijām. Jaunākos tirgus apmeklētājus izklaidēs interaktīvs burbuļšovs un sejiņu apgleznošanas darbnīca.

 

Savukārt jau no nākamās pirmdienas, 3. jūlija, Vidzemes tirgū plānots uzsākt tirdzniecību vakara stundās. Nakts tirgus Vidzemes tirgū tiks organizēts līdzīgi kā Rīgas Centrāltirgū. Tirgošanās notiks no plkst. 18.00 līdz 23.00. Nakts tirgum plānotas vairāk nekā 50 tirdzniecības vietas.

 

Reklāma
Reklāma

Vidzemes (sākotnēji Aleksandra) tirgus Brīvības un Matīsa ielu krustojumā tika atklāts 1902. gadā kā tobrīd modernākais Latvijā. Vieta sākotnēji bijusi slavena ar piena produktiem, īpaši sviestu, vēlāk populāri kļuva skābēti kāposti, ziedi un stādi. 1924. gadā vietu pārdēvēja par Vidzemes tirgu. Otrā pasaules kara laikā tirgus zaudēja administrācijas ēku teritorijas vidū, kuras autors, tāpat kā paviljoniem, bija Rīgas pilsētas galvenais arhitekts Reinholds Šmēlings.

 

Šobrīd Vidzemes tirgus kopējā platība ir vairāk nekā 20 000 kvadrātmetru, un tiek izstrādāta šī tirgus attīstības koncepcija, kas paredz atdzīvināt teritoriju kā daudzfunkcionālu vietu tirdzniecībai, ēdināšanai, kultūrai, mākslai un uzņēmējdarbībai, kā arī vienkārši laika pavadīšanai apzaļumotā vietā pašā pilsētas centrā.
 

Saistītie raksti