Vai tu šodien biji Eiropas Savienībā?

Lai visi sākumskolēni skaidri zinātu, ka dzīvo ne tikai Līvānos, Aizputē vai Rīgā, bet arī Latvijā un Eiropas Savienībā, mudinām mammas un tētus, vecmāmiņas un vectētiņus kļūt par aktīviem stāstniekiem, palīdzot bērniem izzināt un saprast pasauli, kuras daļa esam. Interesantāk ir izziņas procesu balstīt spēlēs, kas pieejams Mācību stūrītī.
Dalība konkursā “Uzmini dāvanas kopā ar vecmāmiņu!” rosina zinātkāri un palīdz gatavoties Eiropas eksāmenam, kas kā ierasts arī šogad notiks 7., 8., 9. maijā.

FOTO: Publicitātes foto

Dalība konkursā “Uzmini dāvanas kopā ar vecmāmiņu!” rosina zinātkāri un palīdz gatavoties Eiropas eksāmenam, kas kā ierasts arī šogad notiks 7., 8., 9. maijā.

Vienu no spēlēm mudinām iepazīt jau tagad, piedaloties konkursā  “Uzmini dāvanas kopā ar vecmāmiņu!”. Konkursā jāveic divi uzdevumi. Sākumā dalībnieks atver spēli “Uzmini dāvanas kopā ar vecmāmiņu!” un iztēlojas, ka ir viesojies dažādās Eiropas Savienības valstīs un atvedis vecmāmiņai dāvanas. Konkursa dalībnieka uzdevums ir palīdzēt vecmāmiņai atminēt, kādas dāvanas atvestas. Kad trīs dāvanas atminētas, atbildes ieraksta šeit. Tad dalībnieks  izvēlas septiņas citas Eiropas Savienības valstis un noskaidro, kādus suvenīrus visbiežāk no tām ceļotāji atved. 

 

Ja šajās valstīs bērns vai tā ģimenes locekļi nav bijuši, kopīgi meklējiet informāciju internetā un pārrunājiet uzzināto. 

Atbildes gaidām līdz 2023. gada 24. aprīlim. Uzvarētājus noteiksim loterijā un tos paziņosim 2023. gada 1. maijā. Tiks apbalvoti desmit uzvarētāji.

Dalība šajā konkursā rosina zinātkāri un palīdz gatavoties Eiropas eksāmenam, kas kā ierasts arī šogad notiks 7., 8., 9. maijā. Eiropas eksāmens tiek rīkots par godu  Eiropas dienai, ko svinam 9. maijā. Eiropas eksāmens ir tiešsaistes tests, kurā aicinām piedalīties gan mazus, gan lielus. Sīkāk par Eiropas eksāmenu var lasīt šeit


Informāciju sagatavoja Eiropas Savienības māja.

Saistītie raksti