Gribu mammai uzdāvināt Dziesmu svētku biļetes. Kad tās varēs iegādāties un cik maksās?

Nākamais gads ir Dziesmu svētku gads – tajā norisināsies XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki. Vairāki Mammamuntetiem.lv lasītāji interesējas – kad un kā varēs iegādāties biļetes uz šo svētku pasākumiem un cik tās maksās?
XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki (turpmāk – Svētki) notiks no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam Rīgā.

FOTO: Shutterstock.com

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki (turpmāk – Svētki) notiks no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam Rīgā.

Mammamuntetiem.lv atbildes meklēja Latvijas Nacionālais kultūras centrā.

 

Kā Mammamuntetiem.lv pastāstīja centra sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Ertmane, plānots, ka biļešu tirdzniecība uz Svētku maksas pasākumiem sāksies 2023. gada martā. “Par to, kurš biļešu tirgotājs pārdos biļetes uz Svētku pasākumiem, varēsim informēt 2023. gada janvārī, kad noslēgsies biļešu tirgotāja pakalpojuma iepirkums,” norādīja Ertmane. Tad arī būs zināms, vai biļetes būs personalizētas un citas detaļas par biļešu iegādāšanos.

 

Viņa zināja stāstīt, ka biļetes tirgošanas veids būs tradicionāls – biļetes varēs iegādāties gan kasēs, gan internetā. Vienā pirkuma reizē varēs iegādāties ne vairāk par četrām biļetēm uz konkrētu pasākumu (piemēram, vienā pirkuma reizē varēs nopirkt uzreiz ne vairāk kā 4 biļetes uz koru lielkoncertu un/ vai 4 biļetes uz kokļu mūzikas koncertu utt.). 

 

Paredzēts, ka 10% atlaide tiks piemērota Latvijas Goda ģimenes apliecības īpašniekiem, 

personām ar I, II vai III invaliditātes grupu, uzrādot atbilstošu apliecību un politiski represētajām personām, uzrādot atbilstošu apliecību.

 

Reklāma
Reklāma

Par to, vai būs pieejama biļešu rezervācija dalībniekiem, vēl plānots diskutēt Svētku Padomes sēdē.

 

Plānotās cenas Svētku pasākumiem:

  • Deju lieluzvedums „Mūžīgais dzinējs” Daugavas stadionā – no 20 līdz 100 eiro
  • Koru lielkoncerts "Tīrums. Dziesmas ceļš" ģenerālmēģinājums Mežaparka Lielajā estrādē – no 15 līdz 40 eiro
  • Koru lielkoncerta "Tīrums. Dziesmas ceļš” Mežaparka Lielajā estrādē - no 15 līdz 80 eiro
  • Noslēguma koncerts "Kopā Augšup" ģenerālmēģinājums Mežaparka Lielajā estrādē – no 15 līdz 45 eiro
  • Noslēguma koncerts "Kopā Augšup” Mežaparka Lielajā estrādē – no 20 līdz 100 eiro
  • Sadziedāšanās nakts biļetes - 10 eiro.

 

Svētku biļešu cenrādi vēl apstiprinās Ministru Kabinets.

 

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki (turpmāk – Svētki) notiks no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam Rīgā, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas 150 gade. Plānots, ka tajos piedalīsies līdz 40 000 dalībnieku, to apmeklētāju skaits pārsniegs pusmiljonu. Svētku laikā notiks vairāk nekā 60 pasākumi un koncerti, no tiem vismaz viena trešdaļa būs maksas. 

Saistītie raksti