Miljoniem lampiņu, neticami lielas skulptūras un 10km zīda. Pakrojas muižā atklāts Baltijā lielākais Āzijas laternu festivāls

Īsta Ziemassvētku pasaka, kā arī izcila izklaides vieta bērniem, gaida viesus Lietuvas Pakrojas muižā, kur līdz 8.janvārim norisināsies Baltijā lielākais Āzijas laternu festivāls “Pūķi, mīti un leģendas”. Šis piektais jubilejas festivāls kļūs par lielāko pasākumu, kas jebkad bija rīkots muižā, un pārsteigs pat tos, kuri šeit jau ir bijuši.
Vien stundu braucienā no Bauskas būs iespējams aplūkot vairāk nekā 50 dažādas mākslinieciskas gaismas kompozīcijas, kuras veidotas no miljoniem lampiņu, tonnām metāla konstrukciju un vairāk nekā 10 km zīda!

FOTO: Publicitātes foto

Vien stundu braucienā no Bauskas būs iespējams aplūkot vairāk nekā 50 dažādas mākslinieciskas gaismas kompozīcijas, kuras veidotas no miljoniem lampiņu, tonnām metāla konstrukciju un vairāk nekā 10 km zīda!

Miljoniem lampiņu un 10 km zīda

Pakrojas muižā, kas atrodas vien stundu braucienā no Bauskas būs iespējams aplūkot vairāk nekā 50 dažādas mākslinieciskas gaismas kompozīcijas, kuras veidotas no miljoniem lampiņu, tonnām metāla konstrukciju un vairāk nekā 10 km zīda! Pašu muižu varētu vairākas reizes aptīt ar laternām izmantoto krāsaino audumu. Kompozīciju idejās un tapšanā darbu ir ieguldījuši vairāki desmiti mākslinieku no dažādām Āzijas valstīm. 

 

 

Pasākumā būs apskatāmas speciāli muižai un tās apkārtnei radītas neticami lielas skulptūras: mītiskie briesmoņi un gaismas pūķi, kas nes cerību un laimi, uzticības simboli — dzērves un flamingi, lauvas krūšutēls, kas pasargā no ļaunajiem gariem, apburošā austrumu dieviete un visbeidzot arī 25 metrus garš un 5 metrus augsts jūras briesmonis krokodils Vans, kas izaicinās jūsu drosmi, ļaujot pat tajā ieiet.


Ziemassvētku tirdziņi, salūts un izklaide visai ģimenei

Svētku gaisotni radīs ne tikai iespaidīgās gaismas zīda skulptūras, bet arī Ziemassvētku tirdziņš, karuseļi, atrakcijas visai ģimenei, austrumu virtuves garšas, tikšanās ar Ziemassvētku vecīti un unikālās muižas amatnieku darbnīcas. Par vēl vienu pārsteigumu kļūs tradicionālais Āzijas dārza salūts, kurš notiks vairākas reizes katru festivāla vakaru.

Pakrojas muiža atrodas pavisam netālu no Bauskas un Jelgavas, un vien divu stundu braucienā no Rīgas. 

 

Tā ir ne tikai Lietuvā lielākā muižas saimniecība, bet arī viena no 18 pievilcīgākajām kultūras tūrisma vietām Eiropā, kas ir ieguvusi Lietuvas „Gada tūrisma objekts 2018., 2019., 2021.“ titulu. Šeit ik gadu notiek unikāli ziedu un gaismu festivāli, kā arī tiek atdzīvinātas XIX gs. muižas dzīves ainas.

 

Zināšanai

  • Festivāls strādā katru piektdienu, sestdienu un svētdienu līdz 8.janvārim.
  • Plašāka informācija un biļetes: www.pakrojasmuiza.lv
  • Kā nokļūt uz Pakrojas muižu bez mašīnas? Braucienus uz festivālu no Rīgas un citām pilsētām organizē daudzas Latvijas ceļojumu aģentūras.

 

Pasākumā būs apskatāmas speciāli muižai un tās apkārtnei radītas neticami lielas skulptūras.