Ar dejām, dziesmām, sacensībām un vienkāršu dauzīšanos šodien Rīgā norisinās Bērnu dienas festivāls

Brīvdabas pikniks, futbols, galda hokejs, līdzsvara velosipēdu sacensības pašiem mazākajiem, izlaušanās spēle, saulespuķu sēšana par godu Ukrainai – šīs un daudzas citas izklaidējošas un izglītojošas aktivitātes šodien dienas garumā norisinās Esena dārzos Rīgā Bērnu dienas festivāla ietvaros. Viens no galvenajiem notikumiem tajā – lielkoncerts, kurā uzstājas gandrīz 600 bērnu un jauniešu no visas Latvijas, un kuru kopā ar bērniem vada tādas sabiedrībā zināmas personības kā Jānis Pētersons no grupas “Citi zēni”, hiphopa mūziķis Ozols, TV seja Armands Simsons un influencere Alishuks M.
Bērnu dienas festivāls ir apmeklējams bez maksas un notiks līdz plkst. 17.00.

FOTO: Publicitātes foto

Bērnu dienas festivāls ir apmeklējams bez maksas un notiks līdz plkst. 17.00.

Bērnu dienas festivāls ir apmeklējams bez maksas un notiks līdz plkst. 17.00. Aktivitātes tajā ir tik daudzveidīgas, ka būs saistošas ģimenēm ar dažāda vecuma bērniem – darbojas “Una Style” skaistumkopšanas salons, var izpētīt ugunsdzēsēju auto un Rīgas pašvaldības policijas darbu, iespējams izmēģināt līdzsvaru uz Latvijā radītajiem “Okraft” balansa dēļiem, piedzīvot brīvo kritienu, uzspēlēt spēles kopā ar “Brain games”, baudīt maltīti “Street food” pilsētiņā, apgūt, kā sniegt pirmo palīdzību sev un draugam “Pirmās palīdzības skolā”. 

 

Un šis nebūt nav viss, ko šodien var piedzīvot vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” rīkotajā Bērnu dienas festivālā, kas notiek par godu Starptautiskajai Bērnu aizsardzības dienai un mācību gada noslēgumam. Pasākumu atbalsta Labklājības ministrija un Rīgas dome.

Reklāma
Reklāma

“Pēdējos gados pandēmijas dēļ bērniem uzstāšanās iespējas ir bijušas ļoti ierobežotas, tāpēc ir liels gandarījums vērot prieku to daudzo kolektīvu acīs, kas šodien kāpj uz Bērnu dienas festivāla skatuves. Šeit uzstājas ne vien dziedātāji un dejotāji, bet arī jaunie cirka mākslinieki, mazie aktieri, čellisti, bundzinieki un citi kolektīvi,” stāsta Inga Akmentiņa-Smildziņa, vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja. Viņa atgādina, ka uz koncertu vēl var pagūt – tas notiks līdz pat plkst. 16.30 –, un norāda arī, ka līdz Esena dārziem, kas atrodas Pārdaugavā, Dzirciema ielā 123, no Rīgas centra ir vien 20 minūšu brauciens ar auto vai sabiedrisko transportu. 


 

Saistītie raksti