Bērnu dienas festivālu vadīs Jānis no “Citiem zēniem”, Armands Simsons, Ozols un citi mākslinieki

Ar vērienīgu koncertu, kurā uzstāsies teju 600 bērni no visas Latvijas, un dažnedažādām aktivitātēm dienas garumā šo svētdien, 29. maijā, no plkst. 11.00 līdz 17.00 Esena Pārdaugavas dārzos norisināsies Bērnu dienas festivāls. To rīko vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” un atbalsta Labklājības ministrija un Rīgas dome.
Viens no vērienīgā Bērnu dienas festivāla vadītājiem būs Jānis Pētersons no grupas Citi zēni

FOTO: Publicitātes foto

Viens no vērienīgā Bērnu dienas festivāla vadītājiem būs Jānis Pētersons no grupas "Citi zēni"

Vērienīgs koncerts

Bērnu dienas festivāls ir pasākums, kas tika ieviests kā ikgadējs vasaras sākuma notikums ģimenēm ar bērniem jau pirms pandēmijas. Tagad tā rīkošana atgriežas ar jaunu jaudu – viens no festivāla centrālajiem notikumiem ir lielkoncerts, kur pēc pandēmijas klusuma pauzes uzstāties ne tikai dziedātājiem un dejotājiem, bet arī čellistiem, mandolīnistiem, jaunajiem cirka māksliniekiem un citiem dažādu novirzienu kolektīviem, kopā pulcējot gandrīz 600 bērnu no visas Latvijas! Kolektīvi par koncertēšanas iespēju ir gandarīti, jo pandēmijas gadu laikā ir trūcis iespēju uzstāties, atrādot savas prasmes. 

 

Ar šoviem un priekšnesumiem piedalīsies tādi kolektīvi kā deju skola “Dzirnas”, deju studija “Aristo”, Veizāna deju skola, Andžeja Grauda bungu skola, stepa deju studija “Soul Tap”, folkloras kopa “Tarkšķi”, Siguldas 1. pamatskolas zēnu koris, Cēsu bērnu un jauniešu centra popgrupa “Vizbulēni”, cirka studija “Jaunība” un daudzi citi kolektīvi. Koncertu vadīs sabiedrībā pazīstamas personības: TV seja Armands Simsons ar meitu Heidiju Petru, Jānis Pētersons no grupas “Citi zēni”, jauniešu influencere Alishuks M, hiphopa mūziķis Ozols. Viņu partneri pasākuma vadīšanā būs bērni no “Mammamuntetiem.lv” kolektīva – Klāvs, Lība un Sāra Smildziņi un Kārlis Āboltiņš. Lielkoncertu atbalsta Rīgas dome.

 

 

No “Dip Dap” sacensībām līdz brīvajam kritienam

Bērnu dienas festivāls notiks ainaviskā vietā netālu no Rīgas centra, kur varēs skriet basām kājām un baudīt pikniku zaļā zālē, – Esena Pārdaugavas dārzos. Dārzu teritorijā dienas garumā notiks daudzveidīgas aktivitātes, kas piemērotas dažāda vecuma bērniem, – brīvais kritiens, galda hokejs, piepūšamās atrakcijas, jautras stafetes visai ģimenei, “Dip Dap” līdzsvara velosipēdu sacensības pašiem mazākajiem, vizināšanās ar velokartiem, ugunsdzēsēju auto izpēte, “Una Style” brīvdabas skaistumkopšanas salons ar frizūrām un grimu, varēs spēlēt futbolu kopā ar futbola skolu “SuperNova”, darbosies “Street food” pilsētiņa un būs iespēja piedalīties vēl daudzās citās radošās, izglītojošās un sportiskās aktivitātēs. Apmeklētāji bez maksas tiks cienāti ar dzērieniem no “Gardu muti” un ūdeni “Akvile”!

 

Reklāma
Reklāma

 

Tāpat pasākumā būs iespēja izglītoties “Pirmās palīdzības skolā”, kur pusaudžiem ārsti stāstīs un, praktiski darbojoties, uz speciāliem manekeniem rādīs, kā sniegt pirmo palīdzību sev vai draugam, ja piedzīvota kāda no vasarā tipiskajām traumām. Mazākie apmeklētāji aicināti ierasties ar savām lellēm vai rotaļu lācīšiem, lai tiem kopā ar dakteri iemācītos uzlikt pārsēju brūcei. “Pirmās palīdzības skolu” atbalsta Labklājības ministrija, savukārt īpaša dizaina plāksterus, medicīniskos pārsējus un citus medicīnas materiālus nodrošinās medicīnas un higiēnas preču ražotājs no Vācijas – uzņēmums “Paul Hartmann AG”. 

 

Bērnu dienas festivālā darbosies arī biedrības “Tavi draugi” ziedojumu nodošanas punkts Ukrainas kara bēgļiem. Šobrīd aktuālās lietas, kas viņiem ļoti noderētu, ir: bērnu autiņbiksītes, mitrās salvetes, biezeņi, piena maisījumi (arī alerģiskiem bērniņiem) un rotaļlietas. 

 

Par Bērnu dienas festivālu

Par godu mācību gada noslēgumam un Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai svētdien, 29. maijā, “Esena dārzos” Pārdaugavā (Dzirciema ielā 123) gaidāmi vērienīgi svētki īpaši bērniem un jauniešiem – Bērnu dienas festivāls. Tā rīkotāji ir vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”, kas gada ietvaros rīko vairākus festivālus ģimenēm – nākamie gaidāmie ir senioru festivāls “Zelta ritmi” un “Tēva dienas festivāls”. Pasākumi apmeklējami bez maksas. Bērnu dienas festivālu atbalsta Labklājības ministrija un Rīgas dome. 

 

Saistītie raksti